Cartofi la cuptor, cu salsa si mujdei

Se pun la fiert 13 cartofi albi, cu tot cu coaja. Din momentul in care dau in clocot se mai lasa cam 15 min. Se curata, se taie in sferturi pe lungime

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Cartofi la cuptor, cu salsa si mujdei

Ingrediente

  • Cartofi
  • ulei
  • faina
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • Salsa: rosii
  • ardei
  • ceapa verde
  • patrunjel
  • 2 catei usturoi pisati
  • 2 linguri otet
  • o lingurita de sare
  • una de piper si una de zahar
  • Mujdei: 7 catei de ustoroi
  • 1/2 lingurita sare
  • 3-4 linguri iaurt
  • 2 linguri maioneza

Mod de preparare

Se pun la fiert 13 cartofi albi, cu tot cu coaja.

Din momentul in care dau in clocot se mai lasa cam 15 min.

Se curata, se taie in sferturi pe lungime, se pun intr-un vas si se adauga 3-4 linguri ulei peste ei. Se amesteca.

Separat se amesteca 8 linguri faina, o lingurita sare, o lingurita piper, 2 lingurite boia dulce. Se adauga compozitia peste cartofi.

Se aseaza pe o tava si se da la cuptor, la 400 F, pentru 30 min respectiv pana prind crusta.

Se scot dupa 15 min si se invart.

Salsa:

Am taiat codita la rosii si apoi le-am disecat pe latime. Am taiat toate ingredientele de mai sus marunt, marunt.

Le-am pus toate intr-un castronel si am amestecat cu: 2 catei usturoi pisati, 2 linguri otet, o lingurita de sare, una de piper si una de zahar.

Mujdei:

Luam 7 catei de ustoroi si ii zdrobim. Se amesteca cu 1/2 lingurita sare, 3-4 linguri iaurt, 2 linguri maioneza si otet dupa gust. Daca iese prea gros, se mai subtiaza cu apa.
Se servesc cu friptura.

Pofta buna!

Reteta Cartofi la cuptor, cu salsa si mujdei a fost propusa de California pe forum culinar.ro

Alte retete cu cartofi gasiti aici:

Barcute de cartofi copti,

Karottengemüse, mancarica de morcovi si cartofi,

Cartofi crocanti cu malai

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Ciorba de loboda cu omleta
1
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
2
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Cozonac pufos cu aluat oparit
3
Cozonac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Bulgur colorat cu snitele de soia
4
Mancaruri de post

Bulgur colorat cu snitele de soia

O mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!

Bulgur colorat cu snitele de soia
Parteneri
Prajitura cu crema de ciocolata si zmeura
Bucataras.RO

Prajitura cu crema de ciocolata si zmeura

"meniu copii" Cred că niciun copil nu refuză o prăjitură cu ciocolată. Fetele mele cu siguranță nu o fac....

Prajitura cu crema de ciocolata si zmeura
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce