Cartofii la cuptor pot constitui atat o garnitura satioasa pentru diverse fripturi sau, in perioadele de post din an, o masa de sine statatoare suficienta din punct de vedere nutritionist.
Mod de preparare:
Cartofii se curata, se spala, se tin putin in apa. In acest timp se spala o tava termorezistenta, se sterge si se preincalzeste cuptorul.
Dupa ce s-au curatat cartofii se taie pe jumatate si apoi in sferturi, pe lungime. Se pun in tava, se adauga apa si uleiul, se presara sare si boia. Se curata usturoiul, se toaca cat mai marunt, dupa care se adauga in el in tava.
Se introduce apoi tava in cuptorul, la foc mare (daca va grabiti si veti sa mancati mai repede din cartofi). Se verifica din cand in cand, se ia tava din cuptor in momentul in care apa a scazut foarte mult, nu a mai ramas decat putin sos, cartofii sunt aurii si moi. Pentru aceasta se foloseste o furculita, daca furculita intra usor in cartofi, inseamna ca s-au facut.
Pofta buna!
http://ideidelicioase.blogspot.ro
Cartofii se pot servi cu paine pe vatra si muraturi.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaEste una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.
Ciorba de stevie cu oua intregiRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii