Cartofi gratinati

Am pregătit aceşti cartofi gratinaţi în forme de mini-tarte cu bază detaşabilă, pentru a le da o formă frumoasă şi nu doar a-i coace aşa. Pot fi serviţi ca fel principal într-o seară, dacă dorim o masă mai uşoară, ori ca şi garnitură alături de altceva. Noi i-am mâncat alături de carne la teflon.

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Cartofi gratinati

Ingrediente

  • 3-4 cartofi
  • 1 ou şi un albuş
  • 100 g brânză de vacă
  • 3 linguriţe iaurt grecesc
  • Sare
  • după gust
  • 1 lingură lapte
  • 100 g caşcaval ras
  • Puţin ulei pentru uns formele

Mod de preparare

Eu am avut si un cartof fiert dinainte, ramas de la o salata, si am vrut sa-l pregatesc si pe el, deci veti avea nevoie de 4 cartofi. Cartofii cruzi se curăţă şi se spală şi se taie felii cât mai subţiri. Se pun la fiert în apă cu sare, având grijă să nu-i fierbem prea mult, în aprox 20-25 de minute sunt gata. Se scot într-un castron. Se feliază acum şi cartoful fiert.

Pentru umplutură: se rade brânza, se amestecă într-un castron cu oul şi albuşul bătute un pic, se mai adaugă iaurtul, un praf de sare şi un pic de lapte, astfel încât umplutura să fie mai uşor moale şi cremoasă.

În formele de mini-tarte cu bază detaşabilă, unse cu puţin ulei, se aşază un strat de felii de cartofi, aranjându-i cu grijă cu o furculiţă, fiind fierbinţi, se repartizează umplutura de brânză şi se acoperă cu felii de cartofi. Se presară caşcaval ras.

Se dau la cuptor, la foc mediu, 30 de minute sau până se rumenesc.

Porţii: 8

Timp de pregătire: 30 min

Timp de coacere: 30 min

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/01/cartofi-gratinati.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza
1
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Pasca cu ciocolata si branza
2
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Ciorba de stevie cu oua intregi
3
Supe si ciorbe

Ciorba de stevie cu oua intregi

Este una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.

Ciorba de stevie cu oua intregi
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
4
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
5
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce