Cartofi gratinati

Mancarica asta delicioasa o pregatim in cuptor, deci avem nevoie de vase rezistente. Puteti sa folositi vase individuale sau unul mai mare. Pentru ca am doua vase noi, nefolosite, am vrut sa le probez… Cel colorat este de o persoana, dar daca il umpleti pana sus este suficient pentru doua persoane. Iar vasul alb, este pentru 3 sau 4 persoane, depinde cat de mult umpleti vasul…

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Cartofi gratinati

Ingrediente

  • 5 cartofi noi marisori (700-800 grame)
  • 400 ml smantana pentru gatit (nu din cea fermentata)
  • 2 linguri amestec de condimente pentru cartofi Delikat
  • 1 lingurita sare
  • 100 gr crema de branza
  • 300-350 gr branzeturi(cas, telemea, cascaval)
  • 50 gr unt

Mod de preparare

Cartofii se spala cu un burete abraziv. Avand in vedere ca sunt cartofi noi, eu nu i-am curatat cu cutitul. A fost suficient sa-i spal sub jet de apa si sa-i frec bine cu buretele. I-am taiat in jumatati si mai apoi i-am feliat f subtire la robot.

Intre timp am pregatit vasele, ungandu-le cu putin unt.

Smantana am amestecat-o impreuna cu crema de branza.

Se pune un strat de cartofi feliati in fiecare vas, se pudreaza cu amestecul de condimente, se pune cate 2-3 linguri de smantana, putina branza, alt strat de cartofi, condimente si tot asa pana terminam ingredientele. Ultimul strat sa fie de ceva branzeturi topitoate, sa se gratineze si sa prinda crusta la suprafata. Iar apoi punem si un cub mic de unt deasupra. Am dat vasele in cuptorul rece(mi-a fost teama sa nu crape vasul colorat), se seteaza la temperatura de 160 grade si timpul de 40-50 minute. Coloratul l-am acoperit cu capacul din dotare, iar la cel alb am folosit folie de aluminiu. In ultimele 10 minute am dat deoparte capacul si folia pentru a prinde crusta aurie. Eu am preferat mancarica simpla, fara carne sau salata si neaparat calda. Sa va fie de folos!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza
1
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Pasca cu ciocolata si branza
2
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Ciorba de stevie cu oua intregi
3
Supe si ciorbe

Ciorba de stevie cu oua intregi

Este una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.

Ciorba de stevie cu oua intregi
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
4
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
5
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce