Cartofii se fierb in coaja si se taie in rondele. Ouale se fierb tari si se taie in rondele, precum si carnatul. Slanina se feliaza si se cresteaza pe
Cartofii se fierb in coaja si se taie in rondele. Ouale se fierb tari si se taie in rondele, precum si carnatul.
Slanina se feliaza si se cresteaza perpendicular.
Se unge un vas termorezistent si se tapeteaza cu pesmet. Se asaza un rand de cartofi, un rand de oua, carnat si se stropesc cu smantana sarata.
Se continua alternarea randurilor, ultimul rand sa fie de cartofi, se stropeste cu smantana si deasupra se asaza feliile de slanina.
Se da la cuptor incalzit dinainte si se tine pana se rumeneste slanina.
Sfatul bucatarului: smantana se poate amesteca cu cascaval ras sau cu doua galbenusuri care protejeaza cartofii sa nu devina aposi.
Alte retete de mancare recomandate
Tocanita de pui
Dovlecei umpluti
Ciorba radauteana
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii