Cartofi gratinati

Se curata cartofii si se taie rondele. Se pune untul in tigaie. Se pun cartofii la prajit in unt cam 10 minute. Se scot cartofii din tigaie si se as

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Cartofi gratinati

Ingrediente

  • 500 g cartofi (eu am pus 600g)
  • 4 oua
  • 100 g cascaval
  • 100 g unt (cred ca merge si mai putin)
  • 2 linguri lapte
  • ½ legatura patrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se curata cartofii si se taie rondele. Se pune untul in tigaie.

Se pun cartofii la prajit in unt cam 10 minute.

Se scot cartofii din tigaie si se aseaza in straturi intr-un vas uns cu unt. La mine au fost 2 staturi. Asadar am pus primul strat l-am sarat si piperat, Al doilea strat.

Se bat ouale cu sare si piper.

Se pun peste cartofi apoi si cele 2 linguri de lapte. Se presara jumatate din cascavalul ras si se da la cuptor.

Eu am folosit tava cu pereti detasabili, mare greseala ca mi-a luat-o la plimbare mancarea. Dar am remediat situatia punand tava in alt vas pe care l-am bagat repede la cuptor ca sa se lege ouale.

Apoi am scos-o din vasul respectiv si am lasat cartofii cam 20 de minute la cuptor. Am scos apoi tava am presarat restul de cascaval si am mai pus la cuptor 2 minute.

Se scoate din tava si se presara patrunjel.


Se poate consuma mancarea asa simplu, cu rosii sau cu un gratar de pui langa.

Pofta buna!

Reteta Cartofi gratinati a fost propusa de Micu Livia pe forum culinar.ro

Alte retete cu cartofi gasiti aici:

Cartofi la cuptori Musaca de cartofi

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
1
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
2
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
3
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
4
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
5
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia