Cartofi cu maioneza la tava

Cartofii se fierb in coaja, se curata, se taie in rondele subtiri, si rondelele in cuburi. Se prepara o vinegreta placuta din otet, zahar si putina sa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g cartofi
  • 200 ml chefir
  • 100 ml maioneza
  • 100 ml lapte
  • O ceapa mica
  • 50 ml vin alb
  • 2 linguri gelatina pudra
  • Sare si piper macinat
  • dupa gust
  • 2 linguri de otet
  • O legatura de frunze de ceapa de taiat(snidli)
  • 1 lingura zahar

Mod de preparare

Cartofii se fierb in coaja, se curata, se taie in rondele subtiri, si rondelele in cuburi. Se prepara o vinegreta placuta din otet, zahar si putina sare. Cartofii se pun in vinegreta si se lasa o jumatate de ora sa se intrepatrunda gusturile. Intre timp se prepara sosul.

Maioneza se amesteca cu chefir, vin, ceapa verde taiata marunt, sare, se condimenteaza cu piper. Ceapa se taie in cuburi mici, se sareaza si se lasa sa se inmoaie 15 minute. Gelatina se pune intr-o cratita mica si dupa o scurta inmuiere pe flacara mica, amestecand-o continuu, se topeste. Sosul se trece intr-o salatiera adanca, se apun si cartofii scursi, ceapa (nu se stoarca) si la urma, gelatina. O tava dreptunghiulara ingusta se tapeteaza cu folie de aluminiu asa incat sa treaca de margini, se desarta cartofii cu maioneza pe folia de aluminu, se acopera si suprafata, se pune la frigider sa se intareasca. La servire, se rastoarna pe o scandura de bucatarie si se taie felii.
Alte retete recomandate

Tocanita de pui

Dovlecei umpluti

Ciorba radauteana

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Supa crema de morcovi
1
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
2
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
3
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
4
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
5
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia