Cartofii se spala cu grija, se freaca, se sterg sa fie uscati, se taie in doua si suprafata neteda se cresteaza adanc, ca pogacile (cu linii paralele
Cartofii se spala cu grija, se freaca, se sterg sa fie uscati, se taie in doua si suprafata neteda se cresteaza adanc, ca pogacile (cu linii paralele orizontale si verticale).
Se freaca uleiul cu mustarul pana cand compozitia devine onctuoasa, se adauga usturoiul pisat, lamaita, dupa gust sare si piper proaspat macinat si cu acest sos se unge fiecare cartof pe partea crestata.
Se asaza intr-un vas termorezistent sau in tava de copt, se dau la cuptorul preincalzit la 180°C si se rumenesc 40 – 45 de minute la foc potrivit, se urmareste sa fie copti. Dupa ce se scot din cuptor se lasa sa se raceasca cateva minute, pentru se presara cu patrunjel verde tocat, apoi se pot servi. Sunt intr-adevar buni numai proaspeti.
Se pot folosi ca garnitura la gratar, carne natur, la cina porcului sau asa simpli – cu salata de cruditati, acritura – sunt foarte buni pentru o cina usoara.
Alte retete recomandate
Salata orientala
Salata de cartofi
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii