Barcute de cartofi copti

Cartofii se spala bine si se pun pe gratarul cuptorului incins cam 45 min (sau 8-10 min la microunde), pana se inmoaie. Intre timp, se taie ceapa si

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
medie
Barcute de cartofi copti

Ingrediente

  • 4 cartofi medii (ideal ar fi rosii
  • eu am facut cu cartofi noi)
  • o bucata de kaizer/bacon - cam 150-200 gr
  • o ceapa medie
  • 2 catei de usturoi
  • o crenguta de rozmarin (sau rozmarin uscat)
  • cascaval - 50-100 gr
  • folie de aluminiu
  • sare
  • piper - dupa gust

Mod de preparare

Cartofii se spala bine si se pun pe gratarul cuptorului incins cam 45 min (sau 8-10 min la microunde), pana se inmoaie.

Intre timp, se taie ceapa si usturoiul feliute, kaizerul bucatele, iar rozmarinul se desparte in frunzulite sau se toaca. Se rumeneste kaizerul in putin ulei incins si se adauga si celelalte ingrediente, care se condimenteaza dupa gust si se lasa pana se inmoaie ceapa.

Cartofii se scot din cuptor (evident, dupa ce s-au copt - pe verificatelea cu o scobitoare) si se lasa cateva minute acoperiti intr-un prosop, sa se inmoaie coaja.

Fiecare cartof se taie in cruce pana aproape de coaja de dedesubt si se aseaza pe un dreptunghi de folie de aluminiu.

Se ridica marginile foliei si se rasucesc capetele, lasand cartoful desfacut.

In taietura fiecarui cartof se pune umplutura facuta mai devreme, dupa care se baga la cuptor 10 minute.

Cu 1 minut inainte de a-i scoate din cuptor, radem cascaval peste fiecare
Pofta buna!

Reteta Barcute de cartofi copti a fost propusa de Alina_Blue pe forum culinar.ro

Alte retete cu cartofi gasiti aici:

Cartofi ardelenesti,

Cartofi la cuptor,

Cartofi rantaliti

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
1
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
2
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
3
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
4
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
5
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia