Vitel in mantou de foi

Se decongeleaza aluatul de foi. Ciupercile uscate se inmoaie in apa calda. Se amesteca pesmetul cu branza de vaci, cubulete de ardei gras calit inaint

Timp pregatire
85 minute
Complexitate
medie
Vitel in mantou de foi

Ingrediente

  • 400 g de foi aluat congelat
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ou
  • 3 linguri unt
  • 90 g pesmet
  • 300 g crema de branza de vaci(eu am pus branza de vaci)
  • 800 g file de vitel
  • 8 foi varza
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei
  • 200 g ciuperci champignon(eu n-am pus)
  • 1 ceapa tocata
  • 50 ml sherry sec
  • 400 ml supa de carne
  • 800 g broccoli

Mod de preparare

Se decongeleaza aluatul de foi. Ciupercile uscate se inmoaie in apa calda. Se amesteca pesmetul cu branza de vaci, cubulete de ardei gras calit inainte putin, unt, verdeata, sare, piper.

Frunzele de varza se oparesc 2 minute in apa cu sare. Se scurg. Se prajeste carnea in ulei(eu am inabusito in in apa cu vin rosu).

Se separa ouale. Foile de aluat se intind unele langa altele, usor suprapuse formand un dreptunghi (30X50 cm).

Se aseaza deasupra foile de varza, usor suprapuse. Se ung cu compozitia de branza. Se aseaza deasupra carnea, se ruleaza in varza, apoi in aluat. Eu am rulat tot odata.

Ruloul se aseaza pe o tava cu hartie de copt. Se unge cu galbenus si se coace 30-40 min in cuptorul incins la 200 grade C.

Pentru sos, se calesc in unt ciupercile tocate si ceapa. Se sting cu cherry si supa si se fierb 25 minute. Se oparesc buchetelele de broccoli in apa cu sare 8 min.
Friptura se taie felii si se serveste cu sos si broccoli. Am servit-o doar cu morcovi si broccoli si piure de cartofi.

Pofta buna!

Reteta Vitel in mantou de foi a fost propusa de VERONICA pe forum culinar.ro

Alte retete cu carne de vitel gasiti aici:

Antricot de vitel in staniol,

Rulouri de carne de vitel,

Rulade de vitel cu busuioc

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Blat de tort vanilat
Bucataras.RO

Blat de tort vanilat

Am fost atat de preocupata sa fac alte retete la blaturile de tort, incat am uitat sa va prezint si reteta mea clasica.

Blat de tort vanilat
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide