Vitel cu sos de vin alb

Va vine sa credeti ca intr-un sfert de ceas puteti gati o gustare simandicoasa, buna de prezentat la prima vizita a socrilor ori intr-o zi de sarbato

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa
Vitel cu sos de vin alb

Ingrediente

  • carne de vitel
  • vin alb
  • o lingura de capere
  • unt
  • un galbenus
  • sare piper
  • paine

Mod de preparare

Va vine sa credeti ca intr-un sfert de ceas puteti gati o gustare simandicoasa, buna de prezentat la prima vizita a socrilor ori intr-o zi de sarbatoare in doi? E foarte simplu. Aveti nevoie de carne de vitel. Poate fi antricot, cu putin os, poate fi muschi alb ori muschiulet. Le-am insirat in ordinea numerelor de pe tricou, adica plecand de la ieftin spre scump. Orice ati alege, e important sa stiti niste lucruri: carnea trebuie sa fie rozalie, nu rosu-inchis, vorbim aici despre vitel, nu despre vita matura si maturata. Apoi, carnea trebuie sa stea la temperatura camerei cel putin un ceas (dar mai bine doua) inainte de a fi pusa pe foc, pentru aclimatizare si pentru reusita mesei. Cand o puneti la foc (fie ca o puneti pe grill, in tigaia grill ori intr-o tigaie groasa, din fonta), aveti grija sa fie unsa usor suprafata de contact dintre carne si tigaie ori grill. O tineti pe foc patru minute pe o parte si patru pe cealalta, daca nu-i prea groasa. Daca aveti o bucata mai groasa de doi centimetri (pana-n doi si jumatate), prelungiti durata la sase minute. Dupa ce s-a fript carnea pe ambele parti, o luati la o parte si o tineti pe o farfurie incalzita. in tigaia in care ati fript-o (daca o faceti pe grill, puneti o tigaie pe foc si cu asta, basta), turnati un gat zdravan de vin alb si puneti o lingura de capere. Lasati sa scada vinul la jumatate, puneti o nuca de unt in tigaie si asteptati sa se topeasca. Amestecati bine, luati tigaia de pe foc, lasati-o sa se racoreasca doua minute apoi puneti in ea un galbenus, putina sare si putin piper. Amestecati bine si razuiti in sos putina coaja de lamaie (doar partea galbena).


Mai amestecati putin si turnati doua-trei linguri de sos peste carnea asezata deja pe felii de paine HapiHap prajita, pe o farfurie intinsa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Ciorba de salata verde
1
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Desert prajitura cu capsuni
2
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao
3
Retete de Pasti

Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao

Niciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!

Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao
Lichior de cafea cu vanilie
4
Lichioruri

Lichior de cafea cu vanilie

Pentru acest lichior de cafea cu vanilie se face la filtru o cafea aromata din 250 g cafea prajita si macinata mai mare. Se...

Lichior de cafea cu vanilie
Cozonaci Babani
5
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Parteneri
Fusilli cu ragu de ton,vanata si capere
Bucataras.RO

Fusilli cu ragu de ton,vanata si capere

Fusilli cu ragu de ton,vanata si capere
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide