Vitel cu sos alb si legume

Se pregatesc legumele: fasolea grasa se taie bucatele, conopida se desface buchetele, varza dulce se teie felii subtiri, telina, morcovii, cartofii se

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg carne
  • cantitati egale de diferite legume
  • 200 gr. unt
  • 1 lingura faina
  • zeama de lamiie
  • sare si piper

Mod de preparare

Se pregatesc legumele: fasolea grasa se taie bucatele, conopida se desface buchetele, varza dulce se teie felii subtiri, telina, morcovii, cartofii se taie rondele sau bucatele, ciupercile se taie feliute subtiri. Se fierb toate, punindu-le mai intii pe cele care fierb mai greu, la urma se pun cartofii, care fierb cel mai usor. Separat se pun bucatelele de carne sa se inabuse in unt cu ceapa taiata marunt. Se fierb in apa putina, turnind cite putin. Dupa ce au fiert si carnea si legumele, se rastoarna toate la un loc in acelasi vas si se mai lasa sa stea in aceasta zeama, fara sa se raceasca complet. Se prepara un sos alb cu zeama de la legume si de la carne, amestecate, iar in cazul ca nu este suficienta, se mai adauga lapte. Sosul bine fiert se toarna peste legume si carne si se mai adauga putina zeama de lamiie. Se serveste fie in farfurie rotunda si atunci se asaza legumele la mijloc si carnea pe margini, fie in farfurie lunga si atunci carnea se asaza pe o parte, iar legumele pe cealalta parte a farfuriei.
Se poate servi cu smintina pe deasupra

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 801 lei
2799.99 lei
1999.00 lei
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Fursecuri spritate cu portocale
Bucataras.RO

Fursecuri spritate cu portocale

Am pregatit aceasta reteta pentru a face niste martisoare comestibile . Au iesit foarte gustosi si fragezi.Sper sa le fi...

Fursecuri spritate cu portocale
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide