Vinete cu carne de vita

Pentru vinete cu carne de vita carnea se spala si se portioneaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile se spala, se oparesc, se decojesc si se taie sferturi.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de vita - 600 g
  • vinete - 1
  • 5 kg
  • ulei - 150 ml
  • ceapa - 150 g
  • faina - 30 g
  • pasta de tomate - 75 g
  • rosii proaspete - 300 g
  • usturoi - 30 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • sare si piper dupa gust
  • 1/2 cub MAGGI de vita

Mod de preparare

Pentru vinete cu carne de vita carnea se spala si se portioneaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile se spala, se oparesc, se decojesc si se taie sferturi. Usturoiul se curata, se spala si se taie marunt. Vinetele se curata de coaja, se spala si se taie bucati de cca 4 cm lungime si cca 3 cm grosime. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza in 100 ml apa. Carnea se sareaza si se inabusa in 75 ml ulei cu 75 ml apa si se scoate in alt vas. in jiul ramas se inabusa ceapa, se adauga faina dizolvata in 50 ml apa rece, pasta de tomate, jumatatea de cub MAGGI, sare, piper si se continua inabusirea cca 15 minute. Sosul obtinut se paseaza peste carne si se fierb in continuare. Vinetele se inabusa in 75 ml ulei cu 75 ml apa, se aseaza in vasul cu carne si sos, se adauga usturoi si rosii, continuand fierberea cca 10 minute.

Vinetele cu carne de vita se servesc calde, cu patrunjel verde deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu cirese
1
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
3
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
4
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
5
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia