Varza umpluta

Varza se desface frunza cu frunza, se opareste zece minute in apa cu sare, se scoate si se lasa sa se scurga. Se taie partea tare, se aleg numai foile

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 varza cruda
  • 500 gr carne tocata
  • 1 felie de paine
  • 2 oua
  • 1 ceapa mare
  • 1 ceasca de ulei
  • 1 cana sos de rosii
  • sare
  • piper macinat

Mod de preparare

Varza se desface frunza cu frunza, se opareste zece minute in apa cu sare, se scoate si se lasa sa se scurga. Se taie partea tare, se aleg numai foile mari si subtiri.

Carnea tocata, impreuna cu ceapa trecuta prin masina de tocat, se pun sa se caleasca in ulei fierbinte. Se lasa sa se raceasca, dupa care se adauga miezul de la o felie de paine bine faramitat, doua oua bine batute, sare si piper macinat. Se omogenizeaza amestecul si se umplu foile de varza formandu-se rulouri mari, care se leaga cu ata de bumbac subtire. Rulourile se pun unele langa altele intr-o forma de sticla incasabila, se acopera cu apa calda si se introduce forma in cuptor. Dupa o ora se adauga sosul de rosii si se lasa sa scada inca o ora. Se scot atele, rulourile se pun pe farfurii incalzite si se acopera cu smantana.
Pofta buna

Alte retete care contin carne:

Chiftele

Tocanita de pui

Dovlecei umpluti cu carne

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Mancare de varza cu marar

Mancare de varza cu marar

Mancare de varza cu marar
Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Mancare de cartofi delicioasa cu masline
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilie
1
Retete de Pasti

Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilie

Una din prajiturile care a avut mare succes pe masa de sarbatori si nu degeaba, pentru ca a fost delicioasa!

Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilie
Salata de cruditati
2
Salate reci

Salata de cruditati

O salata usoara, plina de vitamine, buna atat in zilele de post cat si pentru cei care vor sa tina dieta. Este o combinatie...

Salata de cruditati
Tocanita de iepure vanat
3
Mancaruri cu vanat

Tocanita de iepure vanat

Tocanita de iepure vanat este o delicioasa reteta. Pentru a pregati aceasta mancare cu carne de vanat va trebuie circa 1 kg...

Tocanita de iepure vanat
Placinta de casa cu iaurt grecesc - Reteta video
4
Prajituri

Placinta de casa cu iaurt grecesc - Reteta video

Placinta cu iaurt grecesc, aurie si crocanta la exterior este un desert perfect la orice ora!

Placinta de casa cu iaurt grecesc - Reteta video
Gulas in strachina de pita
5
Mancaruri cu cartofi

Gulas in strachina de pita

Gulasul este o reteta care suporta multe adaptari...cel putin din punctul meu de vedere. Putin picant, fierbinte si delicios...

Gulas in strachina de pita
Parteneri
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia