Se spala si se toaca fideluta varza, morcovul se da prin razatoare, ceapa si ardeiul se toaca marunt. Eu am avut 3 tipuri de afumatura sa-i dea gust
Se spala si se toaca fideluta varza, morcovul se da prin razatoare, ceapa si ardeiul se toaca marunt. Eu am avut 3 tipuri de afumatura sa-i dea gust nu gluma. Taiem bucati potrivite carnea, rosiile le decojim si apoi le punem in blender si le amestecam cu pasta de tomate. Calim ceapa in uleiul incins, adaugam morcovul si dupa ce mai calim cateva minute adaugam si afumatura. Dupa ce s-au intrepatruns bine gusturile punem si ardeiul si-l calim si pe el. In continuare eu inabus varza, pun cate o mana doua de varza si acopar cu un capac si las pe foc mic. Din cand in cand ridic capacul si amestec bine. Cand s-a inmuiat bine varza adaug alta varza si tot asa pana termin cu toata. Varza isi lasa apa si impreuna cu sucul de rosii este suficient fara a mai adauga si apa. Cine doreste o varza mai lichida poate pune si putina apa. Noua ne place mai scazuta. Se adauga frunzele de dafin, condimente, piper, cimbru, boia si vegeta. Spre sfarsit adaugam ½ din mararul tocat si pasta de rosii. Cand e fiarta varza se mai baga la cuptor sa prinda o crusta frumoasa.
Se serveste calda cu ardei iute. Chiar daca are afumatura eu o prefer si rece iar varza asta noua dulceaga este nemaipomenita.
Alte retete recomandate:
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseMai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...
Fursecuri caleNiste mini placintele din aluat cu cartofi si umplutura de sunca si mozzarella.
Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarellaReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii