Varza a la Cluj

Se spala varza, se toaca subtire, se freaca usor cu sare si se clateste cu apa rece. In felul acesta toxinele din varza sunt inlaturate. Carnea tocata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 varza cruda
  • 500 gr carne tocata
  • 1 ou
  • 1 ceapa mare
  • 1 ceasca de ulei
  • sare
  • piper macinat
  • 1 lingura de bulion
  • 1 cana de smantana

Mod de preparare

Se spala varza, se toaca subtire, se freaca usor cu sare si se clateste cu apa rece. In felul acesta toxinele din varza sunt inlaturate. Carnea tocata se caleste impreuna cu ceapa intr-o oala in care s-a pus uleiul. Cand amestecul nu mai are sos, se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca si se adauga oul bine batut. Se coloreaza amestecul cu putin bulion, se sareaza si se pipereaza, apoi se lasa deoparte. Varza se caleste cu putin ulei si apa, se imparte in doua si se asaza un strat intr-o forma unsa cu unt sau cu ulei. Peste primul strat se aseaza carnea, se acopera cu restul de varza si se introduce in cuptorul cald. Dupa o ora se adauga un sos de rosii sau de bulion, se adauga jumatate din cantitatea de smantana si se mai lasa o jumatate de ora in cuptor.
Se serveste calda, cu smantana si paine proaspata.

Alte retete romanesti:

Ciorba radauteana Cartofi la cuptor Dulceata de gutui Varza murata

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Tocanita de galbiori cu sos de smantana si usturoi
Bucataras.RO

Tocanita de galbiori cu sos de smantana si usturoi

Ador ciupercile de padure, imi plac si ori de cate ori am ocazia, le savurez cu mare pofta in preparate diverse.  

Tocanita de galbiori cu sos de smantana si usturoi
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide