Tuslama

Amestecul pentru ciorba de burta se curata, se opareste si se spala. Usturoiul se curata, jumate din cantitate se piseaza cu sare, iar restul se opres

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Amestec pentru ciorba de burta tip dobrogeana 2.500kg
  • usturoi 0.050kg
  • hrean 0.200kg
  • sare 0.030kg

Mod de preparare

Amestecul pentru ciorba de burta se curata, se opareste si se spala. Usturoiul se curata, jumate din cantitate se piseaza cu sare, iar restul se opreste separat pentru fiert. Hreanul se curata, se spala, se rade fin. Morcovii se spala. Amestecul pentru ciorba de burta se pune la fiert in apa rece cu sare, se indeparteaza spuma, se adauga usturoi(25g) si se fierbe 5-6 ore in functie de textura carnii. Dupa fierbere, picioarele si burta se scot intr-un vas, se lasa sa se raceasca. Carnea de pe picioarele de vita se dezoseaza, se taie impreuna cu burta in bucati patrate. Peste carne se pune supa strecurata (circa 1.5kg) si se fierb circa 30 minute. Se adauga usturoi pisat amestecat cu supa (100g). Hreanul se amesteca cu supa.
Preparatul se prezinta in tambal sau farfurie, iar sosul de hrean in sosiera. Se serveste cald.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Mancare de varza cu marar

Mancare de varza cu marar

Mancare de varza cu marar
Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Mancare de cartofi delicioasa cu masline
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilie
1
Retete de Pasti

Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilie

Una din prajiturile care a avut mare succes pe masa de sarbatori si nu degeaba, pentru ca a fost delicioasa!

Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilie
Sarmalute moldovenesti in foi de vita
2
Mancaruri cu carne

Sarmalute moldovenesti in foi de vita

Sarmalutele moldovenesti in foi de vita sunt delicioase. Pentru a prepara aceste sarmalute aveti nevoie de carne de vita,...

Sarmalute moldovenesti in foi de vita
Fursecuri cale
3
Prajituri

Fursecuri cale

Mai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...

Fursecuri cale
Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella
4
Mancaruri cu cartofi

Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella

Niste mini placintele din aluat cu cartofi si umplutura de sunca si mozzarella.

Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella
Salata de cruditati
5
Salate reci

Salata de cruditati

O salata usoara, plina de vitamine, buna atat in zilele de post cat si pentru cei care vor sa tina dieta. Este o combinatie...

Salata de cruditati
Parteneri
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia