Se spala burta si rasolul, apoi se freaca bine cu sare grunjoasa pana devin albicioase. Pe urma, se oparesc cu apa clocotita, se clatesc sub un jet de
Se spala burta si rasolul, apoi se freaca bine cu sare grunjoasa pana devin albicioase. Pe urma, se oparesc cu apa clocotita, se clatesc sub un jet de apa rece, se curata si se fierb in apa rece cu putina sare timp de trei-patru ore. Apoi se adauga zarzavatul si ceapa, taiate in sferturi, precum si cateva foi de dafin si boabe de piper, Se continua fierberea pana se inmoaie zarzavatul, dupa care se scoate burta si se taie in fasii, se scoate carnea de pe os si se taie in cubulete. Zarzavatul se paseaza sau se da prin sita si se caleste putin in ulei incins. Se adauga usturoiul pisat si faina, amestecand continuu, pana capata o nuanta aurie, apoi se stinge cu cateva cani de zeama. Se mai lasa pe foc timp de o jumatate de ora, amestecand mereu, apoi se ia de pe foc. Dupa ce s-a racit, se strecoara si se amesteca bine cu otetul si cu cele doua galbenusuri, apoi se toarna peste bucatile de carne si de burta si se mai pune pe foc mic timp de un sfert de ora. Cu cinci minute inainte de a fi gata, se potriveste de sare si piper.
Alte mancaruri retete recomandate
Mancare de mazare
Legume la cuptor
Dovlecei umpluti
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii