Se spala burta si rasolul, apoi se freaca bine cu sare grunjoasa pana devin albicioase. Pe urma, se oparesc cu apa clocotita, se clatesc sub un jet de
Se spala burta si rasolul, apoi se freaca bine cu sare grunjoasa pana devin albicioase. Pe urma, se oparesc cu apa clocotita, se clatesc sub un jet de apa rece, se curata si se fierb in apa rece cu putina sare timp de trei-patru ore. Apoi se adauga zarzavatul si ceapa, taiate in sferturi, precum si cateva foi de dafin si boabe de piper, Se continua fierberea pana se inmoaie zarzavatul, dupa care se scoate burta si se taie in fasii, se scoate carnea de pe os si se taie in cubulete. Zarzavatul se paseaza sau se da prin sita si se caleste putin in ulei incins. Se adauga usturoiul pisat si faina, amestecand continuu, pana capata o nuanta aurie, apoi se stinge cu cateva cani de zeama. Se mai lasa pe foc timp de o jumatate de ora, amestecand mereu, apoi se ia de pe foc. Dupa ce s-a racit, se strecoara si se amesteca bine cu otetul si cu cele doua galbenusuri, apoi se toarna peste bucatile de carne si de burta si se mai pune pe foc mic timp de un sfert de ora. Cu cinci minute inainte de a fi gata, se potriveste de sare si piper.
Alte mancaruri retete recomandate
Mancare de mazare
Legume la cuptor
Dovlecei umpluti
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaPe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...
Drob de pui reteta videoNiciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacaoPentru acest lichior de cafea cu vanilie se face la filtru o cafea aromata din 250 g cafea prajita si macinata mai mare. Se...
Lichior de cafea cu vanilieAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Comentarii