Trippa al sugo (Burta cu sos)

Bucatile de burta prefiarta si taiata subtire se spala si se strecoara Intr-o cratita se calesc in ulei verdeturile taiate, catelul de usturoi, foaia

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Trippa al sugo (Burta cu sos)

Ingrediente

  • 1 kg. burta de vita prefiarta si taiata fideluta
  • 7 lg. ulei de masline
  • 1 tulpina apio (sedano
  • telina) taiatq cubulete
  • 1 morcov taiat cubulete
  • 1 ceapa taiata subtire
  • 1 catel usturoi
  • 1 frunza de dafin
  • 1/2 padar vin alb sec
  • 300 grame rosii decojite
  • taiate cubulete
  • supa fierbinte din cub
  • sare
  • piper abundent
  • ardei iute (daca va place)
  • multe frunze de busuioc rupte mai marunt
  • parmezan

Mod de preparare

Bucatile de burta prefiarta si taiata subtire se spala si se strecoara

Intr-o cratita se calesc in ulei verdeturile taiate, catelul de usturoi, foaia de dafin. Se adauga burta iar apoi vinul si se lasa sa fiarba pana se evapora complet. Se adauga rosiile decojite, sare, piper si ardeiul iute. Se lasa la fiert adaugandu-se supa fierbinte din cand in cand, daca e nevoie. La sfarsit se adauga busuiocul, se mai da un clocot si se serveste cu mult parmezan.

Pofta buna!
Reteta Trippa al sugo (Burta cu sos) a fost propusa de DADI.

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Mancare de varza cu marar

Mancare de varza cu marar

Mancare de varza cu marar
Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Mancare de cartofi delicioasa cu masline
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilie
1
Retete de Pasti

Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilie

Una din prajiturile care a avut mare succes pe masa de sarbatori si nu degeaba, pentru ca a fost delicioasa!

Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilie
Fursecuri cale
2
Prajituri

Fursecuri cale

Mai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...

Fursecuri cale
Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella
3
Mancaruri cu cartofi

Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella

Niste mini placintele din aluat cu cartofi si umplutura de sunca si mozzarella.

Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella
Salata de cruditati
4
Salate reci

Salata de cruditati

O salata usoara, plina de vitamine, buna atat in zilele de post cat si pentru cei care vor sa tina dieta. Este o combinatie...

Salata de cruditati
Tocanita de iepure vanat
5
Mancaruri cu vanat

Tocanita de iepure vanat

Tocanita de iepure vanat este o delicioasa reteta. Pentru a pregati aceasta mancare cu carne de vanat va trebuie circa 1 kg...

Tocanita de iepure vanat
Parteneri
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia