Tochitura de pui

Dupa ce dati un clocot de 10 minute cu puiul portionat,opriti pieptul si eventual pulpele,aruncati apa. Acum ,dupa ce s-a racit incercati sa desfaceti

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • un pui mai mare 1
  • 5-2 kg
  • 2 morcovi
  • un pastarnac
  • o telina mica
  • o ceapa
  • 2-3 rosii
  • 2-3 linguri bune de unt
  • 4-5 linguri de smantana
  • sare
  • piper
  • marar si 2-3 catei de usturoi

Mod de preparare

Dupa ce dati un clocot de 10 minute cu puiul portionat,opriti pieptul si eventual pulpele,aruncati apa.

Acum ,dupa ce s-a racit incercati sa desfaceti carnea de pe oase pe lungimea fibrei muschilor,taiati bucatele de 3-4 cm subtiri de un cm.

Puneti ce va ramas ,intr-o oala cu 2-3 litri de apa si zarzavatul dat prin razatoare,fierbeti si obtineti o supa.

Puneti intr-o cratita unt si prajiti putin,nu prea mult ca bucatile sa ramana albe.

Din oala cu supica ,luoati si puneti pana se acopera si inca ceva cam dublu cat sa poata fierbe bine carnea.

Cand a scazut,adaugati 4-5 linguri de smantana,2-3 catei (de usturoi) taiati feliute,sare ,piper si marar tocat marunt.

Fierbeti la foc mic si fara capac pana scade.

Pentru ce-i care le plac mancarurile mai condimentate ,pune-ti si putin ardei iute.

Ca sa-i dati o aroma deosebita ,cateva picaturi de zeama de lamaie,se toarna in farfurie
Se serveste cu paine proaspata sau mamaliga.

Pofta buna!

Reteta Tochitura de pui a fost propusa de iuga pe forum culinar.ro

Alte retete traditionale gasiti aici:

Ardei copti cu mamaliguta,

Ciorba de vacuta,

Papricas de pui cu smantana

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Placinta-melc cu sunca si mozarella
Bucataras.RO

Placinta-melc cu sunca si mozarella

Dupa cum deja ma stiti, ador retetele rapide si cu ingrediente putine :)) Asa ca v-am mai adus una, cat de buna este, depinde...

Placinta-melc cu sunca si mozarella
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide