Tocanita poloneza

Am taiat carnaciorii in felii, cartofii in cubulete si morcovii in rondele. Am tocat ceapa si am taiat prazul rondele. Intr-o cratita maricica, am t

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Tocanita poloneza

Ingrediente

  • 6 cartofi mijlocii
  • 3 morcovi
  • 3 fire de carnat afumat (sau cabanos)
  • o ceapa
  • 1 l supa de legume
  • 2 linguri de unt
  • 200g smantana
  • o cutie (200g) de branza topita cu verdeata
  • 1 fir de praz
  • patrunjel tocat pt garnisit
  • sare
  • piper
  • vegeta

Mod de preparare

Am taiat carnaciorii in felii, cartofii in cubulete si morcovii in rondele. Am tocat ceapa si am taiat prazul rondele. Intr-o cratita maricica, am topit untul. In el am prajit carnaciorii. Apoi am adaugat ceapa tocata si le-am calit impreuna. Cand ceapa devine "sticloasa", am pus faina in ploaie, amestecand. Dupa faina e randul supei. Se lasa sa dea un clocot. Separat, am fiert morcovii si cartofii, cca 20 de min la foc mic. Ideea e sa nu ii fierbem de tot, pentru ca se farmiteaza cartofii. Oricum, mai fierb si in tocanita. Am adaugat smantana peste carnaciori si ce mai era in cratita, am incorporat-o bine, apoi am pus si cartofii si morcovii. Se mai lasa sa mai dea un clocot. Se adauga branza topita, se fierbe pana cand se topeste toata si ultimul se pune prazul. Se amesteca bine.

Pofta buna!

Reteta Tocanita poloneza a fost propusa de Gospodini pe forum culinar.ro

Alte retete cu carnat afumat gasiti aici:

Mancarica de fasole cu carnati afumati,

Iahnie de fasole la ceaun,

Jambalaya

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Desert rulada cu crema de mure
Bucataras.RO

Desert rulada cu crema de mure

Desert rulada cu crema de mure
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide