Carnea se spala, se curata de pielite, se taie felii potrivit de mari, care se prajesc in ulei incins. Cand s-au rumenit bine, se scot feliile de car
Carnea se spala, se curata de pielite, se taie felii potrivit de mari, care se prajesc in ulei incins. Cand s-au rumenit bine, se scot feliile de carne si se lasa pe o farfurie. In uleiul ramas se calesc cepele tocate marunt impreuna cu usturoiul verde tocat. Se lasa pana devin sticloase dupa care se pune carnea in cratita, se acopera cu apa calda sau supa de zarzavat, se adauga cateva boabe de piper si sare, dupa gust, o lingurita de faina desfacuta in apa rece si se lasa sa fiarba impreuna pana cand mancarea este bine scazuta. Se pune deasupra smantana, apoi mararul tocat, se potriveste cu sare si se mai fierbe un sfert de ora.
Tocanita se serveste calda, cu mamaliguta.
Alte retete romanesti:
Tocanita de vita
Tocanita dinpiept de pui
Tocanita din ficat
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzAdor ciupercile de padure, imi plac si ori de cate ori am ocazia, le savurez cu mare pofta in preparate diverse.
Tocanita de galbiori cu sos de smantana si usturoi
Comentarii