Tocanita cu muschiulet de porc

Se spala carnea, se zvanta si se taie in fasii late de cca 2 – 3 cm si lungi de 4 – 5 cm. Slanina se taie in fasii subtiri ca betele de

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600 g muschiulet sau pulpa de poc
  • 100 g slanina afumata
  • 200 g ceapa
  • 4 catei de usturoi
  • 1 l.c. maghiran zsdrobit
  • 800 g mazare verde (400 g curatata)
  • O legatura de patrunjel verde
  • 1 ardei iute

Mod de preparare

Se spala carnea, se zvanta si se taie in fasii late de cca 2 – 3 cm si lungi de 4 – 5 cm. Slanina se taie in fasii subtiri ca betele de chibrituri.Se curata ceapa si usturoiul, ceapa se taie in rondele, iar usturoiul,, in felii subtiri.

Se prajeste slanina, se adauga ceapa si usturoiul, se calesc sub capac. Se pune carnea si se prajeste la foc iute 2- 3 minute, se presara cu maghiran, se potriveste gustul cu sare si mult piper, apoi se lasa pe foc mic sa se inmoaie. Daca scade apa, se poate completa cu apa calda sau cu supa de carne.

In timp ce se inmoaie carnea, se curata mazarea, se clateste si se fierbe in putina apa sarata. Se clateste patrunjelul, se toaca marunt. Ardeiul se curata de cotor si seminte( in parte), se taie marunt.

Cand apa de pe carne a scazut, se adauga mazarea, se potriveste gustul cu sare si piper, se da un clocot, se adauga patrunjelul si se fac portii presarate cu ardei. Se poate servi cu cartofi pai si salata asortata.
Alte retete recomandate

Dovlecei umpluti

Dovlecei cuptor

Ciorba dovlecei

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Chiftelute din legume
Bucataras.RO

Chiftelute din legume

Chiftelute din legume
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide