Tocanita cu carne si orez

Se taie carnea cubulete si se caleste in putin ulei pana capata o crusta aurie. Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust si se stropeste cu apa ca

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600 gr cotlet de porc
  • 6 ardei
  • 4 rosii
  • 200 gr orez
  • 1-2 legaturi ceapa
  • 1-2 fire usturoi verde
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper alb si negru
  • 1-2 crengute cimbru

Mod de preparare

Se taie carnea cubulete si se caleste in putin ulei pana capata o crusta aurie. Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust si se stropeste cu apa calduta. Intre timp, se curata ceapa, usturoiul si ardeii, se spala si se pun sa se caleasca impreuna cu carnea de porc. Separat, se alege orezul, se trece prin cateva jeturi de apa si se pune sa fiarba in apa cu sare. Dupa ce a fiert, se acopera cu un servet si se lasa sa se inabuse. Se oparesc rosiile, se taie cubulete si se adauga in oala cu ardeii si carnea, iar dupa ce au fiert toate ingredientele, se pune orezul. Se amesteca usor si se baga in cuptorul incalzit in prealabil si se lasa sa scada.
Se serveste cu salata verde sau de varza dulce si se orneaza cu cimbru proaspat.

Alte retete:

Tocanita de pui

Tocanita de vita

Tocanita de vitel cu galuste

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonac Rosenkranz
1
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Cozonaci Babani
2
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
3
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
4
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
5
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Parteneri
Tarta rustica cu prune si nuci
Bucataras.RO

Tarta rustica cu prune si nuci

De sezon! Abia astept s-o prepar si in varianta sarata cu telemea de capra sau oi :) (veche ;) ) Reteta am preluat-o de la...

Tarta rustica cu prune si nuci
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide