Tocana de vitel ardeleneasca

Pentru tocana de vitel ardeleneasca carnea se spala, se portioneaza si se sareaza. Morcovii, patrunjelul radacina, 100 g ceapa, se curata, se spala si se cresteaza.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de vitel fara os - 500 g
  • morcovi - 50 g
  • patrunjel radacina - 25 g
  • ceapa - 400 g
  • ardei gras - 150 g
  • faina - 25 g
  • orez - 150 g
  • oua - 2 galbenusuri
  • lamaie/sare de lamaie - 50 g/2 g
  • ulei - 150 ml
  • sare dupa gust
  • 1 1/2 cub MAGGI de vita

Mod de preparare

Pentru tocana de vitel ardeleneasca carnea se spala, se portioneaza si se sareaza. Morcovii, patrunjelul radacina, 100 g ceapa, se curata, se spala si se cresteaza. 300 g de ceapa se taie marunt. Orezul se alege de impuritati si se spala. Ouale se trec sub jet de apa rece, se separa albusurile de galbenusuri. Lamaia se spala si se extrage sucul. Faina se cerne. Bucatile de carne se fierb in apa cu sare, se spumeaza, se adauga morcovi, ceapa intreaga (100 g) si patrunjel radacina; se fierb impreuna cca 1 ora. Ceapa tocata marunt (300 g) se inabusa in 100 ml ulei cu 100 ml apa, se adauga ardei gras, un cub si jumatate MAGGI, faina dizolvata in 50 ml apa rece si supa de la carne (cca 800 g). Sosul se fierbe cca 20 minute, se paseaza peste carne si se fierb impreuna. Se adauga galbenusurile de ou, sucul de lamaie, sare si se mai fierb inca 10 minute. Orezul se inabusa in 50 ml ulei, dupa care se adauga 400 ml supa de la carne si sare. Se fierb la cuptor intr-un vas acoperit.

Tocana de vitel ardeleneasca ae serveste calda, cu garnitura de orez.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pere imbracate in aluat

Pere imbracate in aluat

Perele imbracate in aluat de foietaj sunt cu siguranta un desert elegant si fin. Pe cat de aspectuoase sunt, pe atat sunt de...

Pere imbracate in aluat
Chiftele din carne si legume, la cuptor

Chiftele din carne si legume, la cuptor

Aceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...

Chiftele din carne si legume, la cuptor
Tigaie de toamna cu capac

Tigaie de toamna cu capac

legume delicioase

Tigaie de toamna cu capac
Cele mai apreciate rețete
Ciorba de porc cu legume
1
Ciorbe

Ciorba de porc cu legume

Aceasta ciorba cred ca nu are nevoie de nici o prezentare, e atat de gustoasa si satioasa ca nici nu iti mai trebuie felul doi!

Ciorba de porc cu legume
Ciorba de loboda
2
Ciorbe

Ciorba de loboda

O ciorba usoara si minunata de primavara!!!

Ciorba de loboda
Supa crema de spanac cu leurda
3
Supe de legume

Supa crema de spanac cu leurda

Pentru ca supa s-a dorit de post, nu am folosit stok/supa de carne, a fost o fiertura de legume asezonata la final cu ulei de...

Supa crema de spanac cu leurda
Supa de aripioare cu radacinoase si mazare verde
4
Supe de carne

Supa de aripioare cu radacinoase si mazare verde

O supa de primavara, energizanta, o mancare usoara!

Supa de aripioare cu radacinoase si mazare verde
Budinca de paste cu branza
5
Budinci

Budinca de paste cu branza

Este un desert pe care îl pregătesc des şi de care nu mă plictisesc. Se serveşte cald, pudrat cu zahăr.

Budinca de paste cu branza
Parteneri
Friptura marocana de berbecut
Bucataras.RO

Friptura marocana de berbecut

 Pentru aceasta reteta m-am inspirat de chef Yotam Ottolenghi. In mod special mi-am lasat cateva lamai bio sa se usuce....

Friptura marocana de berbecut
Pere in aluat umplute cu crema de nuci
Gustos.RO

Pere in aluat umplute cu crema de nuci

Pregatim perele.

Pere in aluat umplute cu crema de nuci
Tort cu crema de iaurt moca si pere
ReteteCulinare.RO

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia