Inainte de a fi puse la fiert, toate bucatile de carne si soricul se spala foarte bine; daca e nevoie, se tin putin in apa calda si se razuiesc cu cut
Inainte de a fi puse la fiert, toate bucatile de carne si soricul se spala foarte bine; daca e nevoie, se tin putin in apa calda si se razuiesc cu cutitul in asa fel incat sa capete un aspect placut. Capul taiat in bucati de marime potrivita, soricul, limba intreaga, inima si rinichii se pun la fiert in apa rece impreuna cu foile de dafin si sare. Se fierb pe jumatate, dupa care se scot si se lasa sa se racoreasca. Apoi se dezoseaza si se taie in felii potrivit de lungi si degroase (inima si rinichii in felii mai mari); limba, curatata de piele, se lasa intreaga.
In stomacul bine spalat si razuit pe dinauntru, sarat si piperat, se alterneaza bucatile de carne in functie de marime si de gust, peste fiecare strat punandu-se un praf de piper si foarte putin ienibahar (in exces, el amareste compozitia). Limba se pune intreaga in lungul stomacului, iar celelalte bucati in evantai, avand grija sa se puna portiuni mai groase de la capatana printre ele. De asezarea componetelor depinde aspectul tobei la taiare. Dupa ce s-a umplut, stomacul se coase la capete si se pune la fiert in apa in care a fiert carnea. Toba se inteapa cu o furculita sau cu o andrea in cateva puncte si se lasa la fiert trei-patru ore, dupa care se scoate si se pune calda sub teasc.
Se serveste rece, ca gustare, taiata in felii nu prea groase, cu lamaie, mustar sau muraturi.
Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postMancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...
Mancare de cartofi delicioasa cu maslineUna din prajiturile care a avut mare succes pe masa de sarbatori si nu degeaba, pentru ca a fost delicioasa!
Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilieSarmalutele moldovenesti in foi de vita sunt delicioase. Pentru a prepara aceste sarmalute aveti nevoie de carne de vita,...
Sarmalute moldovenesti in foi de vitaAcestea sunt vestitele clatite americane, groase, spongioase care sunt adesea consumate cu sirop de artar sau bacon prajit....
American pancakesMai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...
Fursecuri caleNiste mini placintele din aluat cu cartofi si umplutura de sunca si mozzarella.
Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarellaDescopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
Comentarii