Ceapa si usturoiul se taie foarte marunt. Ficatul se prajeste bine in 50gr unt apoi se scoate si se lasa la racit. In untul din tigaie se calesc ustur
Ceapa si usturoiul se taie foarte marunt. Ficatul se prajeste bine in 50gr unt apoi se scoate si se lasa la racit. In untul din tigaie se calesc usturoiul si ceapa. Se ia o forma dreptunghiulara si se unge cu ceva unt, iar untul ramas se freaca bine cu un mixer. Ficatul de pui si ceapa se fac piure apoi se amesteca cu untul si se adauga sare si piper. Se pune aceasta compozitie in forma unsa. Se acopera cu folie apoi se pune 24 ore la rece. Gelatina se inmoaie in apa rece. Jeleul se incalzeste pana s-a topit apoi se adauga gelatina dupa care se ia de pe foc.
A doua zi se spala bine salata si se taie bucati, se scoate ficatul din forma si se taie felii. Se aranjeaza pe farfurii ficatul si aspicul. Se face o Vinaigrette din ulei, vin, otet, sare si piper cu care se tropeste salata. Ciupercile fierte se taie felii si se stropesc cu Vinaigrette, se aranjeaza totul pe farfurii si se poate servi alaturi de cativa samburi de pin.
Se serveste cu paine prajita sau bagheta.
Reteta Terrine din ficat de pui si aspic de coacaze a fost propusa de Bianca-21 pe forum culinar.ro
Alte retete recomandate:
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzAm fost atat de preocupata sa fac alte retete la blaturile de tort, incat am uitat sa va prezint si reteta mea clasica.
Blat de tort vanilat
Comentarii