Terrine din ficat de pui si aspic de coacaze

Ceapa si usturoiul se taie foarte marunt. Ficatul se prajeste bine in 50gr unt apoi se scoate si se lasa la racit. In untul din tigaie se calesc ustur

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Terrine din ficat de pui si aspic de coacaze

Ingrediente

  • 400 gr ficat de pui
  • 150 gr ceapa
  • 1 catel usturoi
  • 150 gr unt
  • piper negru
  • 200 ml vin alb
  • sare
  • 3 foi gelatina rosie
  • 225 gr jeleu de coacaze
  • 1 salata mica rosie
  • 1 lingura otet
  • 6-7 linguri ulei
  • 50 gr ciuperci
  • 1 lingura patrunjel tocat
  • 30 gr alune.

Mod de preparare

Ceapa si usturoiul se taie foarte marunt. Ficatul se prajeste bine in 50gr unt apoi se scoate si se lasa la racit. In untul din tigaie se calesc usturoiul si ceapa. Se ia o forma dreptunghiulara si se unge cu ceva unt, iar untul ramas se freaca bine cu un mixer. Ficatul de pui si ceapa se fac piure apoi se amesteca cu untul si se adauga sare si piper. Se pune aceasta compozitie in forma unsa. Se acopera cu folie apoi se pune 24 ore la rece. Gelatina se inmoaie in apa rece. Jeleul se incalzeste pana s-a topit apoi se adauga gelatina dupa care se ia de pe foc.

A doua zi se spala bine salata si se taie bucati, se scoate ficatul din forma si se taie felii. Se aranjeaza pe farfurii ficatul si aspicul. Se face o Vinaigrette din ulei, vin, otet, sare si piper cu care se tropeste salata. Ciupercile fierte se taie felii si se stropesc cu Vinaigrette, se aranjeaza totul pe farfurii si se poate servi alaturi de cativa samburi de pin.


Se serveste cu paine prajita sau bagheta.
Reteta Terrine din ficat de pui si aspic de coacaze a fost propusa de Bianca-21 pe forum culinar.ro
Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Blat de tort vanilat
Bucataras.RO

Blat de tort vanilat

Am fost atat de preocupata sa fac alte retete la blaturile de tort, incat am uitat sa va prezint si reteta mea clasica.

Blat de tort vanilat
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide