Telina umpluta cu carne de pui

Pentru telina umpluta cu carne de pui telina se spala, se curata, se spala din nou, se taie capacul, se scoate miezul si se introduce in apa rece.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • mazare proaspata/conserva - 200 g/100 g
  • telina radacina - 1 kg
  • carne de pui - 250 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • faina - 50 g
  • smantana/iaurt - 100 g/200 g
  • ceapa - 50 g
  • orez - 50 g
  • lapte - 100 ml
  • margarina - 100 g
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru telina umpluta cu carne de pui telina se spala, se curata, se spala din nou, se taie capacul, se scoate miezul si se introduce in apa rece. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Orezul se curata de impuritati si se spala bine. Mazarea proaspata se curata, se spala, se fierbe, se scurge de lichid, se spala sub jet de apa rece si se

scurge. Puiul se trece prin flacara, se spala, se dezoseaza si se da prin masina de tocat. Ceapa se inabusa in 25 g margarina cu 25 ml apa, se lasa sa se raceasca, se amesteca cu carnea de pui tocata, orezul, jumatate legatura patrunjel verde, sare si piper. Cu aceasta compozitie se umple telina, asezand deasupra capacele decupate. intr-o tava se inabusa 25 g margarina cu 75 ml apa si se aseaza telina umpluta dupa care se introduce la cuptor cca 30 minute. In 25 gr margarina si lapte se inabusa faina dizolvata in lapte rece, sare si smantana (sau iaurt); se amesteca continuu pentru a nu forma aglomerari. Se fierb 5 minute si se toarna peste telina. Mazarea se adauga in tava cu telina si impreuna se introduc inca 5 minute la cuptor.

Telina umpluta cu carne de pui se serveste cald, cu patrunjel verde deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Supa crema de morcovi
1
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
2
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
3
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
4
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
5
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia