Tarta cu miel si fenicul

Intr-un castron pui faina si adaugi untul taiat bucatele, uleiul, galbenusul, sare si 3 linguri apa. Se amesteca ingredientele

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 linguri ulei de masline
  • 300 g faina
  • 100 g unt
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 galbenus
  • piper
  • sare
  • Umplutura
  • 600g pulpa de miel taiata in 4 bucati
  • 1 bucata fenicul
  • 2 oua
  • 50 ml vin alb
  • 1/2 lamaie
  • 1 catel usturoi
  • 1 legatura patrunjel
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura de susan „
  • 3 linguri smantana
  • sare si piper

Mod de preparare

Intr-un castron pui faina si adaugi untul taiat bucatele,

uleiul, galbenusul, sare si 3 linguri apa.

Se amesteca ingredientele si se formeaza un aluat elastic.

lei carnea de miel si o pui sa se rumeneasca in ulei, taiata cubulete.

Adaugi usturoiul, pui sare si piper apoi stingi totul cu vin.

Lasi sa se inabuse cam 20 de minute. Se adauga feniculul taiat felii. Se toarna 200 ml apa.

Se tine la foc mic inca 20 de minute.

Bati ouale intr-un castron, adaugi sucul de lamaie si patrunjelul tocat.

Condimentezi cu sare si piper si torni acest sos peste amestecul de carne.

Din 2/3 din aluat intinzi o foaie si tapetezi o forma rotunda.

O intepi din loc in loc.

Torni peste aluat umplutura si deasupra pui smantana, presari seminte de susan si din restul de aluat, faci fasii pentru grilaj.

Coci la foc potrivit 90 de minute.
Alte retete culinare de Paste

Cozonac cu nuca

Pasca poloneza

Pasca cu branza

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Reteta de mucenici moldovenesti
1
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
2
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
3
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Supa crema de morcovi
4
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
5
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia