Tagliatelle cu spanac si piept de pui fript

Retete de primavara! Iubesc spanacul, in salate, in omlete sau gatit, astfel incat profit de orice ocazie pentru a il aduce in bucataria mea! De aceasta data am imbinat gustul spanacului cu un iz de piept de pui fript pe tava.

Portii
6
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Tagliatelle cu spanac si piept de pui fript

Ingrediente

  • • 4-5 rondele de tagliatelle
  • • O jumătate de piept de pui Ciolan dezosat
  • • 200 gr frunze de spanac proaspăt
  • • 2-3 linguri cu brânză proaspătă (făcută în casă, dintr-un litru de lapte proaspăt şi sucul unei jumătăţi de Suc de lamaie
  • • 300 gr caşcaval trecut prin răzătoare
  • • 3 linguri cu smântână
  • 50 gr unt
  • 3 oua
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Am început prin a pune la fiert apa pentru tagliatelle. (I-am adăugat şi o linguriţa cu sare) Când a început apa să fiarbă, am adăugat pastele pentru 3 minute. Le-am scurs apoi de apă şi le-am trecut prin unt.

Între timp, am spălat pieptul de pui şi l-am lăsat să se zvinte.

L-am tăiat apoi în fâşii subţiri, le-am sărat şi le-am fript pe tavă, pe ambele părţi. Într-o tavă de cuptor, unsă cu unt sau cu puţin ulei, aşezăm jumătate din cantitatea de tagliatelle, adăugăm brânza proaspătă şi presărăm o parte din caşcavalul ras. Am asezat un strat de frunze de spanac, puţin caşcaval ras şi fâşiile de pui fript. Am adaugat restul de tagliatelle, frunzele de spanac rămase si caşcavalul. Cele trei ouă le-am amestecat cu smântâna.

Compoziţia omogenizată am turnat-o în tavă, peste tagliatelle. Am dat tava la cuptor, pentru 30-40 de minute, la o temperatură de 180 de grade.

După coacere se mai poate presăra puţin cascaval ras. Se servesc calde. Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
1
Prajituri

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Supa crema de morcovi
2
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
3
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
4
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
5
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia