Sunca traditionala se marineaza cu sare si silitra. Silitra se presara deasupra, dupa ce s-a asezat sunca in vasul pentru marinat. Dupa aproximativ 3
Sunca traditionala se marineaza cu sare si silitra. Silitra se presara deasupra, dupa ce s-a asezat sunca in vasul pentru marinat. Dupa aproximativ 3 saptamani, carnea va avea aroma caracteristica, rolul silitrei fiind nu doar de a conserva carnea ci si de a impiedica schimbarea culorii acesteia, nelasand-o sa devina maronie.
In cazul pulpelor intregi de porc, acest proces dureaza si 5 saptamani. Partea exterioara a carnii astfel marinate este foarte sarata, de aceea, se pune in apa, apoi, se scurge si se zvanta. Urmeaza procesul de afumare care are loc la o temperatura sub 20 de grade, de obicei in traditionalele afumatori, folosindu-se lemne sau, la nivel industrial, generatoare de fum. Afumarea dureaza intre 8 ore si 3-4 zile, diferind in functie de regiune si modalitatea in care se face.
Alte retete carne recomandate
Ardei umpluti
Ciulama de ciuperci
Tocanita de pui
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniNiciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacaoPentru acest lichior de cafea cu vanilie se face la filtru o cafea aromata din 250 g cafea prajita si macinata mai mare. Se...
Lichior de cafea cu vanilieDa, se pot pregati si torturi de post! Poate nu sunt la fel de dichisite ca cele de frupt sau poate nu au fel si fel de creme...
Desert tort cu visine si crema cu cocos si lamaie, de post
Comentarii