Preincalziti cuptorul la 220°C (treapta 7 la cel pe gaz). Crestati pe toata lungimea, din centimetru in centimetru, pielea din zona grasa a spatelu
Preincalziti cuptorul la 220°C (treapta 7 la cel pe gaz). Crestati pe toata lungimea, din centimetru in centimetru, pielea din zona grasa a spatelui, patrunzand pana la carne. Cu ajutorul unui cutit, desprindeti partial carnea de pe coaste in zona crestaturilor. Separat, amestecati cimbrul tocat cu untul si condimentele. Introduceti cate putin din amestecul cu unt in inciziile facute intre os si carne. Asezati acolo cat mai multe piersici si turnati restul de unt deasupra. Pentru a mentine carnea lipita de coaste. Pentru ca piersicile sa ramana la locul lor, pur si simplu, infasurati spatele cu o sfoara subtire in 3 sau 4 locuri diferite si legati strans. Puneti bucata de carne intr-o tava pentru copt, alaturi de piersicile ramase si de alte legume pe care vreti sa le serviti, la alegere - cartofii, pastarnacul, radacina de telina si anghinarea de Ierusalim sunt, toate, optiuni excelente. Dati totul la cuptor intre 50 de minute si 1 ora, lasand ingredientele sa mai stea in tava inca 10 minute inainte de a le servi. De regula, dupa ce am scos carnea si legumele, eu mai prepar niste sos in aceeasi tava. Resturile lipicioase ramase in ea devin minunate, daca le fierbeti cu putina apa sau vin, impreuna cu orice alta zeama din carne de porc.
Se serveste cald.
Alte retete recomandate:
Chiftele
Pulpe de pui la cuptor
Pastrama de oaie
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiAzi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...
Supa rece de capsuni cu crochete de branzaPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii