Sote din organe de porc

Rinichiul se taie in doua, pe lungime, se curata si se opareste, apoi se taie in bucati mici si se pune in tigaia cu ulei incins, sa se rumeneasca. Fi

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400 g rinichi de porc
  • 400 g ficat de porc
  • 2 cepe
  • o jumatate de cana de ulei
  • un pahar cu vin
  • 2 linguri de bulion
  • o lingura de faina
  • o legatura de marar
  • o legatura de patrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Rinichiul se taie in doua, pe lungime, se curata si se opareste, apoi se taie in bucati mici si se pune in tigaia cu ulei incins, sa se rumeneasca. Ficatul de porc se spala si se taie in cubulete, adaugandu-se si el in tigaie peste rinichi, cand acesta este aproape gata. Se lasa impreuna pe foc timp de aproximativ zece minute, apoi se scot pe o farfurie.

Ceapa taiata solzisori se caleste in uleiul in care s-au prajit organele de porc. Se adauga vinul, faina, bulionul subtiat cu un pahar de apa calda. Se potriveste de sare si piper. Dupa ce sosul a fiert, se adauga bucatile de rinichi si de ficat si se fierb impreuna timp de aproximativ un sfert de ora.
Se serveste cald, cu verdeata tocata deasupra si mamaliguta.

Alte preparate culinare recomandate

Ardei umpluti

Tocanita de pui

Ciulama de ciuperci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca cu smantana

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de pui reteta video

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Drob de pui reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza clasica
1
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Ciorba cu carne de porc
2
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Ciorba de salata verde
3
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Desert prajitura cu capsuni
4
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao
5
Retete de Pasti

Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao

Niciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!

Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao
Parteneri
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala