Se incalzeste cuptorul, se unge bine tava cu ulei de masline si in ea se aseaza somonul, bine condimentat cu sare, piper, ghimbir si condimente pentr
Se incalzeste cuptorul, se unge bine tava cu ulei de masline si in ea se aseaza somonul, bine condimentat cu sare, piper, ghimbir si condimente pentru peste. Deasupra somonului aruncam: maslinele, bucatele de margarina, 2 portocale si lamaia taiate felii (eu am taiat doar o portocala jumate, cealalta jumatate am stors-o peste somon), mult patrunjel si se da la cuptor. Se lasa in cuptor cca 15 minute, la foc mediu, dupa care se scoate, se adauga jumatate din paharul de vin si se acopera cu folie de aluminiu, dupa care se reintroduce la cuptor .
Intre timp se prepara legumele: intr-o cratita mai mare se incinge restul de margarina si se calesc pastaile de fasole verde, prazul taiat rondele si ardeiul taiat felii, peste care se pune verdeata uscata. Separat se pun la fiert cei doi morcovi curatati si taiati bucatele si broccoli in buchetele. Se lasa sa fiarba cca 15 minute, apoi broccoli se scoate de la fiert si se muta peste celalalte legume si o data cu el se toarna si cealalta jumatate de pahar de vin, plus a treia portocala taiata felii si se calesc impreuna. Morcovul se mai lasa sa fiarba putin.
Dupa circa 40 de minute de cand l-am introdus in cuptor, somonul este gata si o data cu el sunt gata si legumele. Mai trebuie doar sa scoatem morcovii de la fiert si cu ajutorul robotului de bucatarie se fac pireu.
Se serveste cald cu piureul de legume sau cu alta garnitura la alegere.
Alte retete recomandate:
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si ciresePrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postPlacinta mea preferata.
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafideReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii