Sarmalute in foi de vita

Frunzele de vita se spala bine in mai multe ape reci, apoi se fierbe intr-o oala apa pana clocoteste si se introduc cate zece odata, sa se opareasca.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 40 de frunze de vita tinere
  • 600 g pulpa de porc
  • 200 g ciuperci
  • 2 morcovi
  • 3 pahare de orez
  • un pahar de ulei
  • 3 linguri de bulion
  • un ou
  • 2 cepe mijlocii
  • 2 legaturi de marar
  • 2 legaturi de patrunjel
  • sare
  • piper
  • cimbru

Mod de preparare

Frunzele de vita se spala bine in mai multe ape reci, apoi se fierbe intr-o oala apa pana clocoteste si se introduc cate zece odata, sa se opareasca. Cand se inmoaie,

cam dupa doua minute, se scot pe o farfurie, folosind o spumiera. Dupa ce s-au racit, se ia fiecare frunza si i se scot coditele si partea dinspre coton.

Carnea se spala bine, se taie bucatele si se toaca la masina. Ceapa se curata, se spala si se marunteste. Orezul se spala in mai multe ape reci, apoi se scurge bine. Ciupercile se curata de pielite, se spala si se taie pestisori. Morcovul se curata si se taie cubulete mici.

Se amesteca apoi, intr-un vas mare, carnea, orezul, ciupercile, oul, jumatate din cantitatea de verdeata, tocata in prealabil, jumatate din cantitatea de ceapa

maruntita, cimbru, sare si piper. Se umplu foile de vita cu acest amestec, avand grija sa se infasoare strasnic. Restul de ceapa se caleste in ulei, adaugand bulionul si omogenizand cu apa.

Se toarna totul in cratita, se adauga morcov, sare, piper, putina verdeata si se lasa la fiert timp de 35-40 min.
Alte retete mancare recomandate

Ghiveci de legume

Ciulama de ciuperci

Musaca de vinete

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca cu smantana

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de pui reteta video

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Drob de pui reteta video
Cele mai apreciate rețete
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao
1
Retete de Pasti

Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao

Niciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!

Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao
Lichior de cafea cu vanilie
2
Lichioruri

Lichior de cafea cu vanilie

Pentru acest lichior de cafea cu vanilie se face la filtru o cafea aromata din 250 g cafea prajita si macinata mai mare. Se...

Lichior de cafea cu vanilie
Pasca poloneza clasica
3
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Ciorba cu carne de porc
4
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Ciorba de salata verde
5
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Parteneri
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala