Sarmalutele cu mamaliga sunt delicioase. Pentru a prepara aceasta reteta de sarmale aveti nevoie de carne tocata, orez, ceapa, pasta de tomate, varza murata si mamaliga.
Sarmalutele cu mamaliga sunt delicioase. Pentru a prepara aceasta reteta de sarmale se da carnea prin masina de tocat sau robotul de bucatarie. Ceapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei. Orezul, dupa ce se spala bine in 2-3 ape, se pune la fiert, dupa care, scurs foarte bine se amesteca cu carnea si ceapa. Se asezoneaza, dupa gust cu sare si piper.
Din varza se aleg frunzele. Se dau deoparte cotoarele si daca frunzele sunt prea mari se pot taia in doua sau trei parti mai mici. Resturile de varza se taie marunt.
Se infasoara carnea in frunzele alese. Pe fundul cratitei se aseaza un rand de varza tocata marunt, peste care se pun sarmalele. Printre randurile de sarmale se pun pasta de tomate si foile de dafin. La final, ultimul rand trebuie sa fie un strat de varza tocata. Se adauga apa si se pune cratita la foc mic, pe aragaz, pana da in clocot. Dupa aceea se introduce la cuptor. Se fierb aproximativ 2 ore si jumatate. In acest timp, se verifica ca sa nu scada apa si daca este necesar se mai adauga. Este indicat ca deasupra cratitei sa fie pus un capac, fara ca acesta sa acopere ermetic cratita. (pentru a nu se arde varza de deasupra).
Pentru mamaliguta, se pune apa la fiert, la foc mic. Se presara un praf de sare si un pic de malai. Cand apa fierbe, se aduaga malaiul putin cate putin, amestecandu-se in continuu. Cand este gata se rastoarna pe o farfurie sau pe un tocator de lemn.
Sarmalele se servesc calde, cu mamaliguta.
Acesta reteta este scrisa de Daniela pentru concursul media-content. Si tu poti publica retete pe culinar.ro si ai sansa de a castiga un Iphone sau un Ipad.
Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postMancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...
Mancare de cartofi delicioasa cu maslinePrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseDescopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
Comentarii