Sarmalute cu mamaliga

Sarmalutele cu mamaliga sunt delicioase. Pentru a prepara aceasta reteta de sarmale aveti nevoie de carne tocata, orez, ceapa, pasta de tomate, varza murata si mamaliga.

Complexitate
redusa
Sarmalute cu mamaliga

Ingrediente

  • Ingrediente
  • Pentru sarmale:
  • 1 kg carne de porc (pulpa si fleica de porc)
  • 1 cana orez
  • 4 cepe
  • pasta de tomate
  • 2 verze murate (functie de marime si de calitatea frunzei)
  • sare
  • piper
  • foi de dafin
  • Pentru mamaliguta:
  • malai
  • sare
  • apa

Mod de preparare

Sarmalutele cu mamaliga sunt delicioase. Pentru a prepara aceasta reteta de sarmale se da carnea prin masina de tocat sau robotul de bucatarie.  Ceapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei. Orezul, dupa ce se spala bine in 2-3 ape, se pune la fiert, dupa care, scurs foarte bine se amesteca cu carnea si ceapa. Se asezoneaza, dupa gust cu sare si piper.

Din varza se aleg frunzele. Se dau deoparte cotoarele si daca frunzele sunt prea mari se pot taia in doua sau trei parti mai mici. Resturile de varza se taie marunt.

Se infasoara carnea in frunzele alese. Pe fundul cratitei se aseaza un rand de varza tocata marunt, peste care se pun sarmalele. Printre randurile de sarmale se pun pasta de tomate si foile de dafin. La final, ultimul rand trebuie sa fie un strat de varza tocata. Se adauga apa si se pune cratita la foc mic, pe aragaz, pana da in clocot. Dupa aceea se introduce la cuptor. Se fierb aproximativ 2 ore si jumatate. In acest timp, se verifica ca sa nu scada apa si daca este necesar se mai adauga. Este indicat ca deasupra cratitei sa fie pus un capac, fara ca acesta sa acopere ermetic cratita. (pentru a nu se arde varza de deasupra).

Pentru mamaliguta, se pune apa la fiert, la foc mic. Se presara un praf de sare si un pic de malai. Cand apa fierbe, se aduaga malaiul putin cate putin, amestecandu-se in continuu. Cand este gata se rastoarna pe o farfurie sau pe un tocator de lemn.


Sarmalele se servesc calde, cu mamaliguta.

Acesta reteta este scrisa de Daniela pentru concursul media-content. Si tu poti publica retete pe culinar.ro si ai sansa de a castiga un Iphone sau un Ipad.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Prajitura cu ricotta si caise
Bucataras.RO

Prajitura cu ricotta si caise

Delicioasa, bineinteles! :) 

Prajitura cu ricotta si caise
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide