Sarmale moldovenesti din carne de porc

Se spala bine varza si se pune sa stea in apa calda. Carnea se trece prin masina de tocat, iar ceapa se toaca marunt. Se pune cu 4 linguri de ulei in

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 verze acre
  • 500 ml suc de rosii
  • 3 linguri orez
  • 1
  • 5 kg carne
  • 3 cepe mari
  • sare
  • piper pisat si piper boabe
  • 300 gr slanina afumata
  • 3-4 carnaciori
  • 1 foaie de dafin
  • 1 crenguta cimbru
  • ulei sau untura

Mod de preparare

Se spala bine varza si se pune sa stea in apa calda. Carnea se trece prin masina de tocat, iar ceapa se toaca marunt. Se pune cu 4 linguri de ulei intr-un vas, pe foc mic. Intre timp, orezul se pune in apa, pe foc sa se umfle. Se amesteca carnea tocata impreuna cu ceapa rumenita, cu orezul, sare, piper si 3-4 linguri cu apa. Varza se taie in bucati nu prea mari. Se ia cate o bucatica de foaie de varza, se pune cate o lingurita plina cu umplutura, se infasoara rotund sau oval si se asaza in randuri, in vas, peste un strat de varza taiata subtire. Se asaza cate un strat de varza, felioare de slaninuta afumata si cativa carnaciori intre randurile de sarmalute. Deasupra se asaza un strat de varza tocata marunt. Se pun foi de dafin, boabe de piper, cimbru, se toarna apa cat sa acopere si se las la fiert, pe foc mic, pana da in cateva clocote. Apoi se pun la cuptor, la fiert pentru aproximativ 2-3 ore. Se adauga apoi sucul de rosii si se mai lasa la fiert o ora.


Se servesc cu mamaliguta si smantana.

Alte retete:

Chiftele

Friptura de vita la cuptor

Sarmale de post

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
1
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
2
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Cozonaci Babani
3
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
4
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
5
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Parteneri
Desert prajitura cu nuca, visine si crema de vanilie
Bucataras.RO

Desert prajitura cu nuca, visine si crema de vanilie

In ultima perioada de timp am mai copt ceva prajituri, nu neaparat pentru testare, ci ca sa vedem care ne place mai mult, ca...

Desert prajitura cu nuca, visine si crema de vanilie
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide