Sarmale in foi de vita

Carnea se curata de pielite si se da prin masina de tocat apoi se amesteca intr-o farfurie adanca cu un cartof si doua cepe mari trecute prin masina.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr carne de vaca
  • 500 gr carne de porc
  • 1 ou
  • verdeata tocata
  • 1 cartof crud
  • 2 cepe mari
  • sare
  • piper macinat
  • 4 rosii decojite sau
  • 2 linguri de bulion
  • 1 ceasca de orez
  • 40- 50 frunze de vita crude sau murate

Mod de preparare

Carnea se curata de pielite si se da prin masina de tocat apoi se amesteca intr-o farfurie adanca cu un cartof si doua cepe mari trecute prin masina. Peste amestec se pune bulion sau se taie cateva rosii decojite, se adauga verdeata tocata fin si orezul ales si spalat in mai multe ape. Amestecul se sareaza si se pipereaza dupa gust si se omogenizeaza. Piperul poate fi inlocuit cu menta pisata.

Foile de vita se lasa la desarat in apa calda un sfert de ora, dupa care li se rup coditele si se fac cu ele sarmale. Pe fundul unei oale se pun cateva frunze de vita sau cateva felii de rosii, se aseaza sarmalele in straturi si se acopera cu o crenguta de leustean si cateva felii de rosii fara pielite. Se umple oala cu apa calda, atat cat sa acopere putin sarmalele, se lasa pe foc mic si se fierb doua ore.

Frunza de vita proaspata se opareste cu bors, apoi se foloseste. La fiert se pune apa indoita cu bors. Daca nu sunt destul de grase, se pun la fiert cu putin ulei. Sarmalele se pot pastra de pe o zi pe alta.

Se servesc calde, cu smantana deasupra si cu mamaliguta fierbinte.

Alte retete:

Ciulama de pui cu ciuperci si smantana

Chiftele din dovlecei

Dovlecei umpluti

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Desert prajitura Samba (cu ananas, mure si perle de tapioca)
Bucataras.RO

Desert prajitura Samba (cu ananas, mure si perle de tapioca)

Această rețetă delicioasă ii aparține d-nei Anișoara Ursan și mi-a făcut cu ochiul în revista Cărticica...

Desert prajitura Samba (cu ananas, mure si perle de tapioca)
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide