Carnea se curata de pielite si se da prin masina de tocat apoi se amesteca intr-o farfurie adanca cu un cartof si doua cepe mari trecute prin masina.
Carnea se curata de pielite si se da prin masina de tocat apoi se amesteca intr-o farfurie adanca cu un cartof si doua cepe mari trecute prin masina. Peste amestec se pune bulion sau se taie cateva rosii decojite, se adauga verdeata tocata fin si orezul ales si spalat in mai multe ape. Amestecul se sareaza si se pipereaza dupa gust si se omogenizeaza. Piperul poate fi inlocuit cu menta pisata.
Foile de vita se lasa la desarat in apa calda un sfert de ora, dupa care li se rup coditele si se fac cu ele sarmale. Pe fundul unei oale se pun cateva frunze de vita sau cateva felii de rosii, se aseaza sarmalele in straturi si se acopera cu o crenguta de leustean si cateva felii de rosii fara pielite. Se umple oala cu apa calda, atat cat sa acopere putin sarmalele, se lasa pe foc mic si se fierb doua ore.
Frunza de vita proaspata se opareste cu bors, apoi se foloseste. La fiert se pune apa indoita cu bors. Daca nu sunt destul de grase, se pun la fiert cu putin ulei. Sarmalele se pot pastra de pe o zi pe alta.
Se servesc calde, cu smantana deasupra si cu mamaliguta fierbinte.
Alte retete:
Ciulama de pui cu ciuperci si smantana
Chiftele din dovlecei
Dovlecei umpluti
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzAceastă rețetă delicioasă ii aparține d-nei Anișoara Ursan și mi-a făcut cu ochiul în revista Cărticica...
Desert prajitura Samba (cu ananas, mure si perle de tapioca)
Comentarii