Sarmale in foi de varza cu arpaca si orez

Pentru sarmale in foi de varza cu arpaca si orez se scot cotoarele de la varza, se aleg foi pentru sarmale, iar restul se toaca fin. Orezul si arpacasul se aleg de impuritati.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • rosii proaspete/conserva - 500 g/250 g
  • carne de porc - 250 g
  • carne de vita - 150 g
  • ceapa - 125 g
  • arpacas - 50 g
  • orez - 50 g
  • untura - 75 g
  • varza alba murata - 2
  • 200 kg
  • pasta de tomate - 50 g
  • cimbru - 1 g
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru sarmale in foi de varza cu arpaca si orez se scot cotoarele de la varza, se aleg foi pentru sarmale, iar restul se toaca fin. Orezul si arpacasul se aleg de impuritati, se spala, se fierb pe jumatate in apa cu sare. Ceapa se curata; 25 g se spala si se taie marunt. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie sferturi. Carnea se spala, se taie bucati si se da prin masina de tocat impreuna cu cca 100 g ceapa. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa. Carnea tocata se amesteca bine cu orez, arpacas si 50 ml apa, sare si piper. Compozitia obtinuta se imparte in bucati. Fiecare bucata se ruleaza in cate o foaie de varza; capatul rulourilor se introduc in interior. Sarmalele rezultate se aseaza in cratita in care a fost asezat un strat subtire de varza tocata fin. Mijlocul vasului ramane gol si se umple cu restul de varza tocata, care va acoperi sarmalele aranjate de jur-imprejurul cratitei. Cimbrul se aseaza peste sarmale. Ceapa (50 g) se inabusa in untura cu 50 ml apa, se adauga boia, pasta de tomate, piper boabe si se mai fierb 2-3 minute. Sosul obtinut se aseaza peste sarmale, completandu-se cu apa sau zeama de varza necesara fierberii. Sarmalele se fierb la foc moderat 35-40 minute, se adauga rosii si se mai fierb la cuptor cca 30 minute.

Sarmalele in foi de varza cu arpaca si orez se servesc calde, cu decor de rosii.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca cu smantana

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de pui reteta video

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Drob de pui reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza clasica
1
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Ciorba cu carne de porc
2
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Ciorba de salata verde
3
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Desert prajitura cu capsuni
4
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao
5
Retete de Pasti

Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao

Niciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!

Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao
Parteneri
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala