Sarmale in foi de spanac

Pentru a prepara aceasta reteta de sarmale in foi de spanac sunt necesarele urmatoarele: spanac, ficat de pui, carne de porc, ceapa, rosii, nuca de cocos, nuca, untura, mustar, bulion, cimbru, maghiran, chilli, sare, piper, vin alb, zahar.

Timp pregatire
360 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 20-24 frunze de spanac
  • 250 g ficat de pui
  • 250 g carne tocata de porc
  • 2 cepe
  • 4 rosii
  • 100 g nuca de cocos rasa
  • 100 g nuca
  • 100 g untura sau unt
  • 2 linguri mustar
  • 500 ml bulion
  • cimbru
  • maghiran
  • chilli
  • 1 lingura pasta de ardei picant
  • sare
  • piper
  • 2 pahare vin alb demisec
  • 4 linguri zahar

Mod de preparare

Se aleg frunze de spanac, mari, frumoase si se pun sa dea un clocot in apa cu sare. Se scurg, se ruleaza si se lasa deoparte sa se raceasca.

Ceapa maruntita se pune la calint in untura sau unt. Se adauga carnea, ficateii taieti cuburi, rosiile curatate de coaja si maruntite,  nuca de cocos rasa, nuca prajita si strivita, cimbru, mustar si sare. Se amesteca pana se omogenizeaza compozitia. Se iau frunzele de spanac si se umplu cu compozitia de carne, formand sarmalute.

Intr-un vas se caramelizeaza zaharul, stingandu-l cu 2 pahare de vin. . Se aseaza sarmalele peste aceasta compozitie.

Se prepara un sos fromat din bulion, pasta de ardei, maghiran, chilli si piper si se toarna peste sarmale. Se pune compozitia la frigider pentru 4-6 ore.

Dupa ce s-a scurs timpul, se pune la cuptor la foc mic cam 2 ore.

 


Se pot servi indata ce sunt facute.

Alte retete recomandate:

Ciorba de salata

Miel la cuptor

Mancare de urzici

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
1
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
2
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
3
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
4
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Supa crema de morcovi
5
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia