Sarmale gustoase cu varza dulce

Pentru ca sarmalele sa fie cat mai gustoase, se fierb la foc mic timp de 4-5 ore.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 verze
  • 3 l de apa
  • 100 ml de otet
  • 3 linguri de sare
  • Umplutura se face din:
  • 4 cepe curatate si tocate marunt
  • o lingurita de boia dulce
  • un morcov
  • 100 g ulei
  • 200 g costita
  • o lingura de pasta de tomate sau
  • 200 ml de suc de rosii
  • 200 g orez
  • 500 g carne de porc tocata
  • 500 g carne de vita tocata
  • sare
  • piper
  • o legatura de marar tocat
  • o legatura de patrunjel
  • 2-3 fire de cimbru si
  • tarhon.

Mod de preparare

Pentru sarmalele gustoase cu varza dulce, 2 verze potrivite se oparesc cu 3 l de apa, 100 ml de otet si 3 linguri de sare. Se curata frunzele de cotor si se lasa la racit. Umplutura se face din 4 cepe curatate si tocate marunt, o lingurita de boia dulce, un morcov curatat si ras pe razatoarea mica. Se pun in cratita la calit cu 100 g ulei, adaugam 200 g costita tocata cubulete mici, o lingura de pasta de tomate sau 200 ml de suc de rosii, 200 g orez spalat bine, apoi lasam la calit toate la un loc, timp de 10 minute, dupa care dam deoparte.
Dupa ce s-a racit, adaugam 500 g carne de porc tocata, 500 g carne de vita tocata, sare, piper, Secretul Gustului, o legatura de marar tocat, o legatura de patrunjel, 2-3 fire de cimbru si tarhon, tocate marunt. Amestecam totul la un loc si  facem sarmale lunguiete, care se pun in oala de lut sau in oala cu fundul dublu, punem la fund putin ulei, crengute de cimbru, cotoare de varza, apoi sarmalele in forma de cerc. Adaugam apa cu doua degete mai mult peste sarmale si le dam la fiert.


Pentru ca sarmalele sa fie cat mai gustoase, se fierb la foc mic timp de 4-5 ore.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca cu smantana

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de pui reteta video

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Drob de pui reteta video
Cele mai apreciate rețete
Bulgur colorat cu snitele de soia
1
Mancaruri de post

Bulgur colorat cu snitele de soia

O mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!

Bulgur colorat cu snitele de soia
Ciorba de loboda cu omleta
2
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
3
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Cozonac pufos cu aluat oparit
4
Cozonac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Parteneri
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala