Pentru ca sarmalele sa fie cat mai gustoase, se fierb la foc mic timp de 4-5 ore.
Pentru sarmalele gustoase cu varza dulce, 2 verze potrivite se oparesc cu 3 l de apa, 100 ml de otet si 3 linguri de sare. Se curata frunzele de cotor si se lasa la racit. Umplutura se face din 4 cepe curatate si tocate marunt, o lingurita de boia dulce, un morcov curatat si ras pe razatoarea mica. Se pun in cratita la calit cu 100 g ulei, adaugam 200 g costita tocata cubulete mici, o lingura de pasta de tomate sau 200 ml de suc de rosii, 200 g orez spalat bine, apoi lasam la calit toate la un loc, timp de 10 minute, dupa care dam deoparte.
Dupa ce s-a racit, adaugam 500 g carne de porc tocata, 500 g carne de vita tocata, sare, piper, Secretul Gustului, o legatura de marar tocat, o legatura de patrunjel, 2-3 fire de cimbru si tarhon, tocate marunt. Amestecam totul la un loc si facem sarmale lunguiete, care se pun in oala de lut sau in oala cu fundul dublu, punem la fund putin ulei, crengute de cimbru, cotoare de varza, apoi sarmalele in forma de cerc. Adaugam apa cu doua degete mai mult peste sarmale si le dam la fiert.
Pentru ca sarmalele sa fie cat mai gustoase, se fierb la foc mic timp de 4-5 ore.
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaPe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...
Drob de pui reteta videoO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Comentarii