Sarmale cu varza acra

Se curata carnea de pielite, se taie felii si se da prin masina de tocat impreuna cu cepele curatate si cartofii curatati si spalati in mai multe ape.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg de carne de porc
  • 2 cartofi
  • 2 cepe mari
  • 1 ceasca de orez
  • 1 lingura de bulion
  • 1 lingura de untura
  • 2 verze mijlocii
  • sare
  • piper macinat
  • 1 felie de sorici

Mod de preparare

Se curata carnea de pielite, se taie felii si se da prin masina de tocat impreuna cu cepele curatate si cartofii curatati si spalati in mai multe ape. Se adauga orezul ales si spalat, se sareaza si se pipereaza, apoi se omogenizeaza cu o lingura de bulion sau cateva rosii taiate felii si curatate de pielite.

Varza acra se lasa in apa rece o ora, se desface foaie cu foaie, se inlatura partea alba si se foloseste doar partea moale. Se umplu sarmale, se pun intr-un vas adanc in care s-a asezat deja un strat de varza tocata si felii subtiri si sorici. Deasupra sarmalelor se pune un alt strat de varza tocata, se acopera cu apa calda si se tin pe foc mic. Dupa ce dau in clocot, sarmalele se pun sa scada la cuptor. Se adauga o lingura de untura la fiert, pentru ca grasimea de porc inmoaie varza si face sarmalele mai

gustoase.

Daca se foloseste varza dulce, aceasta se desface foaie cu foaie, se opareste zece minute in apa care clocoteste si se scoate pe o farfurie. Cind foile de varza s-au racit, se inlatura partea alba si se foloseste numai foaia subtire. Sarmalele acestea se fierb cu bors acru si se coloreaza cu rosii taiate felii sau cu o lingura mare de bulion.
Sarmalele se servesc calde, cu smantana si mamaliguta fierbinte.

Alte retete romanesti:

Tocanita de pui Ciorba radauteana Ciorba de burta

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Desert prajitura Samba (cu ananas, mure si perle de tapioca)
Bucataras.RO

Desert prajitura Samba (cu ananas, mure si perle de tapioca)

Această rețetă delicioasă ii aparține d-nei Anișoara Ursan și mi-a făcut cu ochiul în revista Cărticica...

Desert prajitura Samba (cu ananas, mure si perle de tapioca)
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide