Sarmale cu varza acra

Se da prin masina de tocat 3/4 kg. carne de porc, sau amestecata, de vaca si de porc, si miezul de la o felie groasa de paine, muiat si stors bine. De

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3/4 kg. carne
  • paine
  • 2 cepe
  • untura
  • 2 linguri orez
  • verdeata
  • piper
  • sare
  • o varza acra
  • bulion

Mod de preparare

Se da prin masina de tocat 3/4 kg. carne de porc, sau amestecata, de vaca si de porc, si miezul de la o felie groasa de paine, muiat si stors bine. Deoparte se rumenesc in untura 2 cepe mijlocii taiate marunt; cand cepele incep sa se ingalbeneasca, se adauga 2 linguri de orez ales si spalat. Se lasa sa se traga si orezul, se stinge cu putina apa, apoi se amesteca cu carnea, se adauga verdeata tocata marunt, sare si un praf de piper. Se desfac foliile de la o capatana de varza dupa ce a fost spalata cu apa rece. Se taie frunzele in bucati potrivite de mari, cu care invelim carnea pentru sarmale. Adevaratele sarmale moldovenesti se fac mici ca o nuca. Varza ramasa neintrebuintata la sarmale, se taie ca taiteii mai grosi. Se pune un strat de varza in cratita, apoi se aseaza sarmalele una langa alta si un al doilea rand, daca avem mai multe. Intre randuri se pot aseza felii de rosii. Deasupra se pune inca un strat de varza taiata. Se pune apa, se adauga putin bulion de rosii sau de ardei, si o lingura buna de untura. Se lasa sa fiarba bine, apoi se da la cuptor, la foc potrivit, si se tin pana scade zeama atat cat trebuie. Sarmalele sunt mult mai bune incalzite, de asta e mai bine sa fie facute de pe o zi pe alta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
2
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
3
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
4
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
5
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia