Sarmale cu afumatura

Sarmale cu afumatura, mancare traditionala cu carne de porc, "updatata" cu fumatura.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Sarmale cu afumatura

Ingrediente

  • 1 kg carne de porc
  • 3 cepe mari
  • 3 linguri de orez
  • 4 linguri pasta de tomate
  • 1 lingura cimbru
  • 2-3 kg varza murata
  • piper
  • 300 g costita afumata
  • 2-3 foi de dafin
  • sare

Mod de preparare

Sarmalele cu afumatura, o alta varianta, Speli varza, desfaci foile, scoti nervurile mai tari si le tai bucati. Treci carnea si ceapa prin masina de tocat si pui totul intr-un castron,. Adaugi orezul spalat si scurs, cimbrul si doua linguri de pasta de tomate. Condimentezi cu sare si piper dupa gust si omogenizezi bine compozitia.
Iei cu lingura carne si asezi pe foile de varza. Rulezi si introduci varza la capete. Dupa ce termini sarmalele, toci varza si asezi pe fundul vasului in care fierb. Se fierb aproximativ 30 de minute dupa care se baga la cuptor. Se pune peste varza tocata cateva felii de costita sau slanina afumata, foile de dafin si se aseaza sarmalele una langa alta, strans. Se pune restul costitei si se continua cu sarmale.
Se acopera cu varza tocata, diluezi in apa doua linguri de pasta de tomate si torni deasupra. Acoperi totul cu apa si le introduci la cuptor pentru doua ore. Se adauga apa din cand in cand deoarece vor scadea.


Evident, si sarmalele cu afumatura sunt cele mai bune cu smantana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Negresa cu branza si cirese
1
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Fursecuri cale
2
Prajituri

Fursecuri cale

Mai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...

Fursecuri cale
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
3
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
4
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
5
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia