Pulpele se taie in jumatate, se ung cu ulei si se presara cu cimbru, sare si putin piper. Se frig pe gratarul cu carbuni. Ardeii capia se coc si ei pe
Pulpele se taie in jumatate, se ung cu ulei si se presara cu cimbru, sare si putin piper. Se frig pe gratarul cu carbuni. Ardeii capia se coc si ei pe gratar. Se prepara saramura intre timp: se pune 1 l de apa la fiert, cu sare si piper. Dupa ce a fiert apa se adauga cimbru, usturoiul uscat taiat felii, ardeii copti rupti fasiute, usturoiul verde si patrunjelul tocate marunt. Se dau cateva clocote. In zeama fierbinte se pun pulpele fripte, se dau intr-un clocot impreuna si se da deoparte.
Se serveste preparatul cald cu mamaliguta alaturi si cu un pahar de vin alb. Sursa aceste retetete este blogul culinar: retete-culinare-cireasa.blogspot.com
Alte retete recomandate:
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPentru acest lichior de cafea cu vanilie se face la filtru o cafea aromata din 250 g cafea prajita si macinata mai mare. Se...
Lichior de cafea cu vaniliePregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeO plăcintă delicioasă, care te scoate din impas atunci când nu ai prea mult timp la dispoziţie, iar ingredientele sunt...
Plăcintă cu piept de pui şi legume
Comentarii