Pentru a prepara aceasta reteta de saculeti cu carne, sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, ou, sare, carne de oaie, ceapa, patrunjel, marar, boia dulce, boia iute, iaurt, usturoi, unt.
Se face un aluat elastic, de forma unei bile, se acopera si se lasa sa stea putin. In continuare, se imparte aluatul in 4 si din fiecare bucata se intinde cate o foaie. Se taie foile in patrate de circa 4/4 cm. Se amesteca ingredientele pentru umplutura, se ia cu o lingura din aceasta compozitie si se pune in fiecare patrat.
Se strang colturile, formand saculete. Se pune la fiert apa cu sarea si o lingura de ulei. Cand clocoteste se adauga saculetii si se lasa sa fiarba cam 8 minute. Se scot si se aseaza pe un platou. Se incalzeste untul cu boiaua iute si se toarna peste saculeti.
Se servesc cu sos facut din iaurt si usturoi.
Alte retete recomandate:
Miel la cuptor
Iahnie de fasole
Ciuperci la cuptor
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii