Rulouri din piept de pui in vin

Jumatatile din piept de pui se taie in jumatate pe lungime, fara a separa cele 2 parti. Inainte de a-l taia, insa, indepartati muschii pieptului (e v

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Rulouri din piept de pui in vin

Ingrediente

  • 2 jumatati piept de pui
  • 50g unt la temperatura camerei
  • patrunjel
  • 100-200g ciuperci
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingurita de miere
  • 1 lingurita de boia dulce
  • 1/2 lingurita de boia iute
  • rozmarin
  • cimbru sau alte plante aromatice
  • 1/2 pahar de vin alb
  • 1 foaie de dafin
  • cateva boabe de piper
  • 2-3 linguri de apa
  • 100g de ciuperci

Mod de preparare

Jumatatile din piept de pui se taie in jumatate pe lungime, fara a separa cele 2 parti.

Inainte de a-l taia, insa, indepartati muschii pieptului (e vorba de 2 muschiuleti care par a se desprinde de restul pieptului pe partea care a fost lipita de os) si pastrati-i deoparte deocamdata. Fiecare jumatate de piept se bate usor cu ciocanul pentru snitele, apoi se sareaza, se pipereaza si se da deoparte.

Untul se amesteca cu patrunjelul si se intinde peste pieptul de pui, avand grija sa ne ajunga pentru ambele jumatati. Peste unt se pun ciupercile taiate dupa preferinta, apoi se pune unul dintre cei doi muschiuleti pastrati si se ruleaza cat de strans puteti. Se leaga cu sfoara si se pune in tava. Cealalta jumatate de piept are parte de acelasi tratament.

Se piseaza usturoiul, se adauga uleiul, mierea, boiaua dulce si cea iute si rozmarinul, apoi se ung bine cele 2 rulouri. Se toarna in tava vinul, se pune si foaia de dafin, boabele de piper si ciupercile.

Se da la cuptor la 190gr pana rulourile devin usor aurii.
Se servesc cu garnitura preferata si cu un pahar de vin.

Pofta buna!

Reteta Rulouri din piept de pui in vin a fost propusa de sophie pe forum culinar.ro

Alte retete cu piept de pui gasiti aici:

Piept de curca umplut cu ciuperci si Bergkäse,

Ruladele din pulpe de pui,

Rulouri de pui pane la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Placinta-melc cu sunca si mozarella
Bucataras.RO

Placinta-melc cu sunca si mozarella

Dupa cum deja ma stiti, ador retetele rapide si cu ingrediente putine :)) Asa ca v-am mai adus una, cat de buna este, depinde...

Placinta-melc cu sunca si mozarella
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide