Rulouri de varza creata cu piept de curcan

Se curata varza de foile vestede, se spala si se desprind foile. Se aleg 6 foi groase care se oparesc in apa clocotita cu sare, apoi se clatesc in apa

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 varza creata (cca.500 gr.)
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • 500 gr. piept de curcan
  • 2 morcovi mari
  • 1 ou
  • 75 gr. cascaval sau svaiter
  • putina boia dulce
  • 1/4 litri supa de legume
  • 1/8 litri vin alb
  • 100 gr. smantana

Mod de preparare

Se curata varza de foile vestede, se spala si se desprind foile. Se aleg 6 foi groase care se oparesc in apa clocotita cu sare, apoi se clatesc in apa rece.

Se spala pieptul de curcan, se sterge bine cu un servet, se taie in cubulete si se marunteste cu mixerul. Morcovii se curata, se spala si se taie in cubulete mici. Se amesteca bine pieptul de curcan cu cascavalul ras si 2/3 din cubuletele de morcovi. Se condimenteaza cu sare, piper si boia dulce de ardei. Din compozitie se formeaza 12 portii mici, ca si pentru chiftele.

Foile de varza se taie in jumatate. Se umple fiecare jumatate cu o portie de compozitie, se infasoara, se ruleaza si se prinde cu o scobitoare.

Se pune supa de legume si vinul la fiert. Cand incep sa clocoteasca, se adauga rulourile de varza si se lasa sa fiarba 15 min. la foc slab. Cu 5 minute inainte de a le lua de pe foc, se adauga restul de morcovi taiati cubulete.

Rulourile de varza se scot cu spumiera si se tin la cald. Se toarna smantana in amestecul de supa si vin si se lasa sa dea un clocot. Se condimenteaza sosul cu sare si piper.
Se servesc rulourile de varza asezate pe un platou si se acopera cu sos. Se ornamenteaza cu jumatati de rosii si fire de patrunjel verde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
1
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
2
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
3
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Cozonaci Babani
4
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
5
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Parteneri
Sufleu cu ficatei
Bucataras.RO

Sufleu cu ficatei

Am facut dupa Simona si a iesit foarte bun. Nu mi-a iesit la fel de galben si trebuia sa folosesc o forma mai mica sa iasa...

Sufleu cu ficatei
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide