Rulouri de carne cu garnitura de couscous

Mod de preparare: - Rosiile le spalam, le taiem in doua si le punem in tava alaturi de usturoiul necuratat. Le dam la cuptor la 150 gr timp de 1H; -

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Rulouri de carne cu garnitura de couscous

Ingrediente

  • Pt garnitura avem nevoie de
  • 250 g couscous
  • 300 g rosii cherry (mergsi din celelaltedr astea sint mai gustoase)
  • citiva catei de usturoi
  • 60 ml apa
  • 30 ml c + 1 lg
  • 1 lg de suc de lamiie (daca va place
  • eu nu am pus)
  • 150 g masline negre
  • patrunjel
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • Facem acum rulourile
  • carne de porc (eu am avut cotlete)
  • capere
  • seminte de pin
  • usturoi
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Mod de preparare:

- Rosiile le spalam, le taiem in doua si le punem in tava alaturi de usturoiul necuratat. Le dam la cuptor la 150 gr timp de 1H;

- Fierbem 300-400 ml apa in care am adaugat 1 lg de ulei de masline. Turnam peste couscous si lasam sa se umfle.

- Curatam maslinele de simburi (daca sint fara simburi doar le taiem marunt).

- Scoatem rosiile cind se implineste timpul, le lasam sa se racoreasca un poco. Apoi scoatem coaja si le punem in blender alaturi de cimbru, patrunjel, 60 ml apa si 30 ml ulei de masline si usturoiul copt (pe care-l decojim) si amestecam bine.

- Punem sosul astfel pregatit, maslinele peste couscous. Potrivim de sare si piper.

Rolourile de carne:

- Batem carnea ca pt snitele, saram si piperam.

- Pe fiecare felie de carne punem citeva capere, seminte de pin si felii de usturoi.

- Rulam, bagam capetele inauntru ca la sarmale si infigem o scobitoare pt a nu se desface in tigaie.

- Punem in tigaie cu ulei de masline si apa (juma-juma) si le inabusim la foc mic pt a se patrunde pina in interior.

Reteta propusa de shumaila

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Sarmale de post
Bucataras.RO

Sarmale de post

Cine spune ca sarmalele de post nu sunt bune, nu a incercat reteta asta. Important e sa alegi o varza buna si sa condimentezi...

Sarmale de post
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide