Rulou de vitel umplut cu creier si orez

Pentru rulou de vitel umplut cu creier si orez carnea se spala, se portioneaza, se bate si se sareaza. Creierul se curata de membrana, se tine 10 minute in apa rece.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de vitel fara os - 600 g
  • creier de vita - 200 g
  • ulei - 100 ml
  • faina - 50 g
  • orez - 100 g
  • ceapa - 100 g
  • morcovi - 50 g
  • patrunjel radacina - 50 g
  • vin alb - 50 ml
  • pasta de tomate - 25 g
  • oua - 2 bucati
  • apa - 700 ml
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • 1 cub MAGGI de vita

Mod de preparare

Pentru rulou de vitel umplut cu creier si orez carnea se spala, se portioneaza, se bate si se sareaza. Creierul se curata de membrana, se tine 10 minute in apa rece, pentru eliminarea sangelui. Ceapa se curata, se spala: 50 g se taie marunt, iar 50 g se taie felii. Ouale se trec sub jet de apa rece. Faina se cerne. Morcovii si patrunjelul radacina se curata, se spala si se taie felii. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Orezul se alege de impuritati si se spala. Pasta de tomate se dilueaza in 25 ml apa. Ceapa taiata marunt si orezul se inabusa in 50 ml ulei cu 50 ml apa, se adauga 200 ml apa, vin si se fierbe la cuptor 10 min, intr-un vas acoperit. Pilaful obtinut se raceste. Creierul se fierbe, se raceste, se taie bucati, se amesteca cu pilaf, oua, patrunjel verde, sare si piper. Compozitia se imparte in 5 bucati, se pune cate o bucata pe fiecare rulou si se ruleaza; capetele se trec prin faina, se introduc in cuptor in tava unsa cu 50 ml ulei si 100 ml apa si se frig pe ambele parti. Se adauga morcovi, ceapa, patrunjel radacina si se fierb impreuna. Se scot rulourile separat din jiul format, se paseaza, se adauga pasta de tomate si faina dizolvata in 25 ml apa; se adauga 500 ml apa si cubul MAGGI. Sosul se toarna peste rulouri si se fierb cca 20 minute.

Ruloul de vitel umplut cu creier si orez se serveste cald.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui

Atat pot sa zic, senzationale, pe cuvant! Cele mai bune cornulete si cu o aroma de toamna nemaipomenita!

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui
Snitel de curcan

Snitel de curcan

Snitele de curcan pot si servite atat ca aperitiv sau impreuna cu orice fel de garnitura si salata de cruditati. Pentru...

Snitel de curcan
Ciorba ardeleneasca

Ciorba ardeleneasca

Ciorba ardeleneasca este o reteta de ciorba delicioasa cu smantana si ciolan afumat de porc. Este o ciorba deasa cu multe...

Ciorba ardeleneasca
Cele mai apreciate rețete
Dulceata de gutui
1
Dulceata

Dulceata de gutui

Dulceata de gutui este delicioasa, aromata si foarte parfumata. Profitati de merele gutui si conservati-le aroma. Dulceata de...

Dulceata de gutui
Salam de biscuiţi reţetă
2
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă. Salamul de biscuiti Simona este o reteta clasica de desert pe baza de biscuiti. Se prepara...

Salam de biscuiţi reţetă
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)
3
Dulciuri

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)

Un desert rapid si delicios, care merita incercat.

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)
Placinta cu mere
4
Prajituri

Placinta cu mere

Plăcintă cu mere este una din prăjiturile mele preferate si pe care o pregătesc deobicei sâmbătă pentru a avea un...

Placinta cu mere
Salata cu oua si pui
5
Salate din carne de pasare

Salata cu oua si pui

Salata dietetica cu pui fiert, oua fierte, salata verde, telemea de vaca, ardei kapia copt, rosie.

Salata cu oua si pui
Parteneri
Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Gustos.RO

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa

Bucura-i pe cei dragi pregatindu-le aceste cornuri pufoase cu gem! Reteta este simpla si delicioasa, se prepara usor, iar...

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Trubochki - Cornulete Rusesti
ReteteCulinare.RO

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia